3DS-homebrew maakt zelfgemaakte apps en emulators mogelijk | Gamer.nl

3DS-homebrew maakt zelfgemaakte apps en emulators mogelijk | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Homebrewsite GBATemp kondigt de homebrew aan. Het gaat om een zogeheten exploit genaamd SSSPwn die een speciaal Homebrew-kanaal toevoegt aan het thui cherm van de 3DS. Er is wel een bepaalde game nodig om het Homebrew-kanaal op te starten. De maker van de exploit laat alleen weten dat het om een game gaat die zowel in de winkel als via de Nintendo eShop beschikbaar is, maar niet in iedere regio.

Met de Homebrew kunnen mensen onofficiële apps op een sd-kaart plaatsen en deze via het Homebrew-kanaal opstarten. GBATemp meldt niet of de exploit gebruikt kan worden om illegaal gedownloade games te spelen. De maker van de mod geeft aan dat hij niet verantwoordelijk wil zijn voor het illegaal downloaden en spelen van 3DS-games.

Als voorbeeld laat GBATemp een afbeelding zien van 3DSCraft, een onofficiële 3DS-versie van Minecraft. De site waarschuwt wel dat gebruikers geen backups meer kunnen maken met de exploit. Nintendo heeft nog geen reactie gegeven, maar komt mogelijk met een systeemupdate die de exploit buiten werking stelt.

3DSCraft


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou