Toen Army Men ontwikkelaar 3DO failliet ging had het voor het eerst sinds jaren weer wat originele en verfrissende games in ontiwkkeling. Eén daarvan was The Four Horsemen of the Apocalypse, een veelbelovende actie-adventure met bijbelse verwijzingen en heel wat beroemde artiesten, stemacteurs en designers aan boord. Toen de franchises van 3DO verkocht werden, wisten Army Men, Might & Magic en Street Racing Syndicate onderdak te vinden, maar The Four Horsemen of the Apocalypse bleef zonder uitgever en iedereen ging er eigenlijk van uit dat het spel ter ziele was.

Gelukkig is dit niet het geval. Projectleider Michael Mendheim heeft namelijk zijn eigen bedrijf opgericht, Four Horsemen Entertainment L.L.C., en sinds 12 mei hebben ze de rechten op het spel weer in hun bezit en is men weer aan de slag gegaan om het spel af te maken.

Waarom het spel niet verkocht werd aan een uitgever, weet Mendheim ook te verklaren. Het spel was immers nog in een vroege fase van ontwikkeling en zou nog redelijk wat geld en ontwikkeltijd kosten om af te maken. Alle beroemdheden die onder 3DO aan het spel meewerkten, zijn ook nu nog aan het spel verbonden, waaronder Tim Curry, Traci Lords, Lance Henriksen, Stan Winston en Simon Bisley.

Welke firma The Four Horsemen nu zal uitgeven, is nog niet bekend. Wel zal het spel meer zijn dan enkel een game voor de consoles. Er zal namelijk ook een stripboek en een speelgoedlijn aan de release verbonden worden. Lees hier meer over deze titel.