3DO is bij de meeste bekend als de uitgever van talloze Army Men en Might & Magic games, en dit bracht geen geld meer op. Daarom heeft 3DO het ineens over een andere boeg gegooid, en hoe! Hun nieuwe spel genaamd "Four Horsemen of the Apocalypse" belooft een enorm grootschalig project te gaan worden en men heeft, zo lijkt het, alles op alles gezet om van dit spel een heuse topper te maken.

Ten eerste heeft men Simon Bisley in de arm genomen om te helpen met het design van het spel. Simon Bisley is een comicbook-writer bekend van Judge Dredd, Heavy Metal FAKK2, 2000 AD en Dark Horse. Daarnaast heeft men een beroep gedaan op Tim Curry, de acteur die ook al de stem van Gabriel Knight deed maar daarnaast ook te zien was in The Hunt for the Red October, Home Alone 2, Scary Movie 2 en Charlie's Angels. Ook Lance Henriksen, bekend van Millenium en Aliens, zal een aantal stemmen in het spel inspreken en ook Traci Lords, van Melrose Place, Profiler en First Wave, zal voor dit spel klaar staan.

Maar dan blijft natuurlijk de vraag: waar gaat dit spel over? Het spel zal het bijbelse verhaal van de ondergang van de aarde op een volwassen manier aanpakken. Hierbij worden bloed, geweld en sex niet geschuwd! Het spel belooft een surrealistische cinematische ervaring te worden, iets wat we maar te weinig zien bij computergames.* Incredible gore and destruction effects including dismemberment, realistic and dynamic exit wounds through objects and people, morph animations, melting, and blood splatters.

* Diverse weaponry, including swords for melee combat, automatic weapons, projectiles for ranged combat and magic (slow time), combines into spectacular cinematic violence.

* Mature content with adult themes, brief nudity and extreme violence.

* Stunning deaths (finishing moves) and Hollywood-style combat moves choreographed and performed by the Smashcut Action Team (The Matrix 1-3, Fight Club, The Crow).

* 18+ levels of photo-realistic play that sweep players through gothic environments, the post-apocalypse of World War III, and the depths of Hell itself.

Hoewel er nog geen screenshots zijn klinkt het spel alvast heel veel belovend. De middelen die 3DO heeft aangewend om dit spel te bewerkstelligen zijn werkelijk ongeloofelijk en hebben zonder twijfel enkele miljoenen dollars gekost, iets wat het vertrouwen van de uitgever in het product alvast bevestigd. Hopelijk is het gaming publiek rijp voor de volgende revolutie en gaat het niet op dezelfde manier eindigen als Requiem, het vorige bijbelse spel van 3DO.

Staat gepland voor het vierde kwartaal van 2003.

Update: GamespyDaily heeft een paar concept images om je vingers bij af te likken. Bekijk ze hier.