3D-spellen op PlayStation 3 krijgen mogelijk '3D-regelaar' | Gamer.nl

3D-spellen op PlayStation 3 krijgen mogelijk '3D-regelaar' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De studio die werkt aan het naar de PlayStation 3 brengen van de Sly Cooper-spellen, Sucker Punch, test momenteel een functie die spelers de sterkte van het 3D-effect laat aanpa en. Sony liet weten dat een dergelijke functie, mocht die er komen, dan bijvoorbeeld aan één van de analoge sticks zal worden gekoppeld. 

De reden dat Sony deze optie overweegt is omdat spelers zonder de mogelijkheid om het effect te regelen, mogelijk in één bepaalde positie en houding moeten blijven zitten om 3D-games goed te kunnen spelen. Met zo'n regelaar zouden zij beter in staat zijn om zelf een comfortabele houding uit te zoeken. 

Het gaat echter om een test en er is door Sony nog geen uitsluitsel gegeven over een daadwerkelijke realisatie van deze 'slider'-functie.

3DS

Een dergelijke functie zal ook op de aankomende handheld van Nintendo, de 3DS, te vinden zijn. Met die schakelaar kunnen spelers het 3D-effect volledig zelf regelen en het eventueel compleet uitzetten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou