3D Realms-shooter Ion Maiden heet nu Ion Fury

3D Realms-shooter Ion Maiden heet nu Ion Fury

De nieuwe shooter van 3D Realms en Voidpoint heet niet meer Ion Maiden, maar Ion Fury.

De ontwikkelaar werd voor de rechter gesleept door de band Iron Maiden, die vond dat de titel van de game teveel op hun bandnaam leek. 3D Realms heeft de naam van het spel inmiddels veranderd.

Naast een nieuwe trailer laat 3D Realms nu ook weten dat de shooter op 15 augustus op pc uitkomt. Het spel was al geruime tijd in Early Access beschikbaar. Gamers besturen Shelly 'Bombshell' Harrison, een expert in het verwijderen van bommen die probeert een slechte dokter en zijn cult op te ruimen.

De game is hevig geïnspireerd door shooters uit de jaren 90, niet in de laatste plaats door het gebruik van de Build Engine, waar ook games als Shadow Warrior en Duke Nukem 3D op draaiden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Yes! Nog meer om naar uit te kijken! '90s shooters blijven (voor mij) toch het leukst.

0
test

Ik las drie keer IRON voordat ik doorhad dat het ION stond. Ik begrijp de klacht van de band wel :p.

0
test

Ik vind het eigenlijk een beetje gezeur, alsof er niet meer product namen zijn die erg op elkaar lijken. Iron Maiden zou hier echt geen plaat minder door verkopen hoor. Maar goed.. Iron Fury klinkt ook lekker, ziet het er verder fantastisch uit en speelt, het gedeelte wat al te spelen was, heerlijk.

0
test

@Wiepie Misschien geen plaat minder (maar misschien ook wel trouwens) maar het wat dommere volk zou makkelijk kunnen denken dat Iron Maiden er iets mee te maken heeft en dat willen ze (terecht) niet. Gewoon een kwestie van je merk beschermen, en terecht.

0
test

@DevTrunks haha.. same

0

Aanbevolen voor jou