343 Industries neemt meer tijd voor Halo Infinite

343 Industries neemt meer tijd voor Halo Infinite

343 Industries gaat meer tijd nemen voor Halo Infinite. De ontwikkelaar gebruikt de extra tijd om een werkomgeving te creëren die de werkdruk van het ontwikkelteam moet verlichten.

Toen 343 Industries de Halo-franchise overnam van Bungie in 2010, kreeg de ontwikkelaar de zware taak om een grote en populaire franchise voort te zetten met een beginnend bedrijf. Dit zegt Bonnie Ross, hoofd van 343 Industries, in een interview met USGamer.

Ross vertelt dat 343 Industries 55 mensen in dienst nam van verschillende bedrijven uit zowel de game- als de filmindustrie voor de ontwikkeling van Halo 4. Al deze werknemers hadden nog nooit met elkaar samengewerkt en waren niet bekend met de Halo-engine, wat een aantal grote uitdagingen met zich meebracht. "Iedereen had het gevoel dat we de franchise niet mochten teleurstellen", aldus Ross.

Omdat het nieuwe ontwikkelingsteam nog nooit eerder aan een Halo-game had gewerkt, stond iedereen onder grote druk bij het maken van Halo 4. Volgens Ross maken de Halo-games gebruik van een hele technische engine, wat het moeilijk maakt voor ontwerpers om nieuwe content en art toe te voegen aan het spel.

Voor Halo 5: Guardians beloofde 343 Industries verbeteringen aan de engine en betere hulpmiddelen, zodat het makkelijker was voor ontwikkelaars om aan de game te werken. Echter bleek Halo 5 een groter spel te zijn dan vooraf werd gedacht, waardoor er geen tijd was om deze verbeteringen door te voeren en het team alsnog onder grote werkdruk kwam te staan.

Halo 5

Normaal gesproken zit er twee tot drie jaar tussen de Halo-games, maar 343 Industries heeft er nu voor gekozen om meer tijd te nemen voor het volgende spel in de franchise. Ross zegt dat de ontwikkelaar de extra tijd gebruikt om een werkomgeving te creëren die het mogelijk maakt om makkelijker, sneller en beter aan het spel te kunnen werken. "Met elk spel zullen er altijd momenten zijn waar langere uren gemaakt moeten worden, maar we doen ons best om deze druk te verlichten."

Halo Infinite werd vorig jaar aangekondigd tijdens de E3 2018, maar het spel heeft nog geen lanceringsdatum. De laatste Halo-game dateert van februari 2017, toen het strategiespel Halo Wars 2 werd uitgebracht voor de pc en Xbox One.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik denk dat ik wel met een gerust hart kunnen zeggen dat Halo echt al heel lang niet meer is wat het ooit was. 4 & 5 zijn in mijn ogen echt totaal middelmatige games, en de MCC een technisch falen op het allerhoogste niveau... Ik vind Halo Reach echter nog steeds 1 van de beste gemaakte delen in de hele serie!! Maar vandaag de dag is het een een totaal uitgezogen en uitgemolken franchise.

0
test

@casualkiller Beetje arrogant om voor andere mensen te praten. Voor mij spreek je dan ook absoluut niet. Ik kijk erg uit naar de nieuwe Halo. En ik had zelf al verwacht dat Infinite niet heel snel uit zo komen. Dit is denk ik een launch titel voor de next gen Xbox.

0

@DarkRuleR Prima, ik heb er "ik" van gemaakt. ipv we.

0

@casualkiller Dat is jouw mening, ik heb een hele andere mening. Ik heb me prima vermaakt met 4 en 5. En de MCC een technisch falen? Die heb je dan niet gespeeld, wat dat is pertinent onwaar.

0

@fonsrutte wil je ontkennen dat het sinds de launch van MCC tot enigzins speelbaar maken niet ongeveer 4 jaar geduurd heeft ? Google maar eens MCC is broken.

0

@casualkiller Geen idee wie 'we' is, je bedoelt 'ik' denk ik. Er zijn er velen die Halo 5 fantastisch vinden en heel hard uitkijken naar deel 6.

0

@casualkiller Mee eens dat Halo 4 en 5 niet het niveau haalde van 1 t/m 3. Ik vond Reach een stuk minder, vooral omdat die DMR online echt een drama was. Halo MCC was heel lang van alles mis mee, maar het pleit wel voor 343 studios dat ze het blijven ondersteunen en het werkt inmiddels best wel goed online.

0

@bugaboo Sinds dit jaar ja, 4 jaar na dato. Maar volgens sommigen mensen was er niets mis mee! ;p

0
test

Ik dacht altijd dat als iemand "we" gebruikt, dit sowieso refereert aan like-minded individuals.

0

Aanbevolen voor jou