343 Industries hernoemt beledigende naam van Halo Infinite-item

343 Industries hernoemt beledigende naam van Halo Infinite-item

343 Industries heeft een cosmetisch item in Halo Infinite hernoemd nadat er ophef ontstond over de naam ervan.

Juneteenth is in de Verenigde Staten een nationale feestdag. Op 19 juni wordt namelijk het einde van de slavernij in het land gevierd. Om mee te doen aan die viering werd er een cosmetisch embleem aan Halo Infinite toegevoegd.

Een van de kleurenpatronen waar spelers uit konden kiezen heette 'Bonobo', de naam van een aapsoort. 343 Industries heeft aangegeven dat het achteraf gezien niet handig was om een connectie met apen te maken in een item dat bedoeld is om de afschaffing van slavernij te vieren. Het bedrijf heeft het patroon dan ook hernoemd naar 'Freedom'. 

343 Industries-oprichter Bonnie Ross geeft aan dat het niet de bedoeling was om iemand te beledigen. "Als studio en franchise doen we er alles aan om inclusief te zijn en iedereen te verwelkomen, ongeacht wie hij of zij is. Namens 343 verontschuldig ik me dat we een feestelijk moment in een pijnlijk moment hebben veranderd."

Halo Infinite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola leg je dan niet zelf de connectie tussen apen en de betreffende slaven? Redelijk racistisch eigenlijk als je het mij vraagt maar dat zal dan wel aan mij liggen. OT: gezien meerdere mensen die connectie blijkbaar maken is het maar goed dat ze het aangepast hebben.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Riyakuya Het is niet het voorwerp wat iets racistisch gemaakt maar de gedachte erbij oftewel de koppeling die jij ZELF maakt. Daarom werken al dit soort acties averechts, het legt de nadruk juist op hetgeen wat ze willen bereiken. Op het moment dat je gedachtes wil gaan beinvloeden heb je een enge samenleving.

0

@coola Aan de ene hand is het dom om een specifieke groep mensen aan apen te relateren. Aan de andere hand.. Heb je ongelegen, gerichte tweets zoals Nintendo met een foto van de DK familie en de tekst 'We're bananas for black history month' van Nintendo of America

0

Bonny Ross, sufkut ga dan ook eens excuses maken over de minimale content van S1 en S2.. Schiet niet op bij 343

0
test

@GangstaLean pff echt he wat een faal dit

0

@R.J ja man! Zeg dat wel hey... Lijkt wel alsof ze niks meer doen aan infinite...

0

Aanbevolen voor jou