343 Industries: Halo: Infinite is de 'start van een nieuwe generatie'

343 Industries: Halo: Infinite is de 'start van een nieuwe generatie'

343 Industries-hoofd Kiki Wolfkill vertelt dat Halo: Infinite wordt gezien als het begin van de volgende generatie Halo-games. Ook wordt de infrastructuur van het spel heringericht, om ontwikkelaars alle vrijheid te bieden.

Het is alweer bijna vier jaar geleden sinds Halo 5: Guardians, de laatste grote game in de Halo-franchise, werd uitgebracht. Kiki Wolfkill, hoofd van transmedia bij 343 Industries, vertelt in een interview met Gamesindustry.biz dat het dan ook een grote uitdaging is om fans geïnteresseerd te houden in de franchise, tot de lancering van Halo: Infinite.

Halo: Infinite wordt, als spirituele reboot, volgens Wolfkill gezien als het begin van de volgende generatie van de Halo-franchise. Het spel moet veel nieuwe spelers trekken en 343 Industries besteedt dan ook veel tijd aan het werven van een nieuw publiek. Zo zijn er sinds de lancering van Halo 5 onder andere verschillende stripboeken en verhalen, een podcast en een live-actieserie van de franchise verschenen. Dit najaar start bovendien de productie van een Halo-televisieserie, waarin Pablo Schreiber de rol van Master Chief op zich neemt.

Wolfkill legt uit dat er zoveel tijd zit tussen het uitbrengen van Halo 5 en Halo: Infinite, omdat 343 Industries veel werk steekt in het herinrichten van de infrastructuur van de game. Dit is onder andere nodig om het ontwikkelteam de flexibiliteit te bieden om te doen wat ze willen met het nieuwe spel. Eerder dit jaar zei Bonnie Ross, hoofd van 343 Industries, nog dat een nieuwe werkomgeving ook de werkdruk van het team moet verlichten.

De verwachting is dat we meer nieuws krijgen te horen over Halo: Infinite tijdens de E3-persconferentie van Microsoft, welke plaatsvindt op zondag 9 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk in ons overzicht van alle E3-persconferenties wanneer de presentaties van andere uitgevers plaatsvinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zo'n zin in :) Laatst MCC uitgespeeld, nu even een tussenpose met Wolfenstein II en daarna door naar Halo Reach en Halo 5 :) Daarna klaar voor deeltje 6 (1).

0

Aanbevolen voor jou