Nieuws
Halo Infinite

343 Industries: Halo: Infinite is de 'start van een nieuwe generatie'

Extra tijd is nodig om infrastructuur van de game opnieuw in te richten

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
343 Industries-hoofd Kiki Wolfkill vertelt dat Halo: Infinite wordt gezien als het begin van de volgende generatie Halo-games. Ook wordt de infrastructuur van het spel heringericht, om ontwikkelaars alle vrijheid te bieden.

Het is alweer bijna vier jaar geleden sinds Halo 5: Guardians, de laatste grote game in de Halo-franchise, werd uitgebracht. Kiki Wolfkill, hoofd van transmedia bij 343 Industries, vertelt in een interview met Gamesindustry.biz dat het dan ook een grote uitdaging is om fans geïnteresseerd te houden in de franchise, tot de lancering van Halo: Infinite.

Halo: Infinite wordt, als spirituele reboot, volgens Wolfkill gezien als het begin van de volgende generatie van de Halo-franchise. Het spel moet veel nieuwe spelers trekken en 343 Industries besteedt dan ook veel tijd aan het werven van een nieuw publiek. Zo zijn er sinds de lancering van Halo 5 onder andere verschillende stripboeken en verhalen, een podcast en een live-actieserie van de franchise verschenen. Dit najaar start bovendien de productie van een Halo-televisieserie, waarin Pablo Schreiber de rol van Master Chief op zich neemt.

Wolfkill legt uit dat er zoveel tijd zit tussen het uitbrengen van Halo 5 en Halo: Infinite, omdat 343 Industries veel werk steekt in het herinrichten van de infrastructuur van de game. Dit is onder andere nodig om het ontwikkelteam de flexibiliteit te bieden om te doen wat ze willen met het nieuwe spel. Eerder dit jaar zei Bonnie Ross, hoofd van 343 Industries, nog dat een nieuwe werkomgeving ook de werkdruk van het team moet verlichten.

De verwachting is dat we meer nieuws krijgen te horen over Halo: Infinite tijdens de E3-persconferentie van Microsoft, welke plaatsvindt op zondag 9 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk in ons overzicht van alle E3-persconferenties wanneer de presentaties van andere uitgevers plaatsvinden.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Geen scenario' waar Sony en Microsoft streamingdienst combineren Waarom Gamer.nl jouw thuisbasis voor E3 2019 is
1

Reacties op: 343 Industries: Halo: Infinite is de 'start van een nieuwe generatie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    rvdno

    • 5 juni 2019 11:06
    Zo'n zin in :) Laatst MCC uitgespeeld, nu even een tussenpose met Wolfenstein II en daarna door naar Halo Reach en Halo 5 :) Daarna klaar voor deeltje 6 (1).

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.