"We schatten dat er ongeveer 16 miljoen kopers zijn. Het totale aantal gebruikers ligt ergens tussen de veertig en vijftig miljoen, afhankelijk van welke data je aanhoudt. Dat is een best gezond percentage, dertig procent van je gebruikers gaat niet alleen online met Xbox Live maar koopt er ook games op", aldus James North-Hearn van Foundation 9.

North-Hearn benadrukt dat ook Sony's PlayStation Network goede resultaten boekt, hoewel het niet zo groot is als Xbox Live Arcade in absolute cijfers. "We geloven echt dat de markt zich op een gegeven moment exclusief op online en digitale distributie gaat richten. De onzekere factor is slechts nog wanneer dit gaat gebeuren. PSN en XBLA zijn beide zeer geschikte platforms om daar naar toe te werken. Ze verkeren in een sterke positie."

Foundation 9

Foundation 9 Entertainment is het moederbedrijf van een zestal game-ontwikkelaars: Double Helix, Backbone Entertainment, Griptonite Games, ImaginEngine, PipeWorks en Sumo Digitial. Deze studio's zijn onder andere verantwoordelijk voor de games. Marvel vs. Capcom 2, Super Street II Fighter HD Remix, Front Mission Evolved, Silent Hill Homecoming, Sonic & Sega All Star Racing, Virtua Tennis 2009 en Outrun Online Arcade.