2K: 'Strategiegames niet meer van deze tijd' | Gamer.nl

2K: 'Strategiegames niet meer van deze tijd' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De generatie gamers uit de jaren '90 houdt van XCom en wij bezitten het merk, dus we dachten: 'oké, wat gaan we er mee doen'", vertelt Hartmann. "Elke studio die we hadden wilde de game maken en iedereen had zijn eigen insteek. Maar het probleem was dat turn-based strategiegames niet meer het hipste is van deze planeet. Maar dit is niet alleen een commercieel ding, strategiegames zijn niet meer van deze tijd."

Volgens Hartmann is de aankomende XCom-game een shooter om te voldoen aan de wensen van de huidige generatie gamers. Daarbij benadrukt hij dat de game wel trouw blijft aan de serie. "Het is geen geval van geld verdienen aan de naam. We moeten [de franchise] gewoon vernieuwen omdat de tijden veranderen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou