Take-Two wint rechtszaak over tatoeages in NBA 2K-serie | Gamer.nl

Take-Two wint rechtszaak over tatoeages in NBA 2K-serie | Gamer.nl

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van 2K Sports, heeft een overwinning behaald in een rechtszaak met Solid Oak Sketches.

Solid Oak Sketches is een ontwerpbedrijf dat de ontwerpen heeft gemaakt voor tatoeages van verschillende basketballers. In februari besloot Solid Oak Sketches om Take-Two Interactive aan te klagen, omdat laatstgenoemde zonder toestemming auteursrechtelijk beschermde tatoeages heeft gebruikt in NBA 2K-games. Het gaat onder andere om de tatoeages van sterspelers Kobe Bryant en Lebron James.

Take-Two Interactive moest volgens de aanklacht van Solid Oak Sketches een schadevergoeding betalen per tatoeage die zonder toestemming is gebruikt. Het bedrag van 150 duizend dollar per inbreuk kon oplopen tot in de miljoenen, afhankelijk van het verkoopaantal van de NBA 2K-games.

De rechter heeft die claim nu nietig verklaard. Dat komt omdat de ontwerpen van de betreffende tatoeages pas na de aanklacht geregistreerd stonden bij het U.S. Copyright Office. Solid Oak Sketches heeft nog wel de toestemming gekregen om juridische stappen tegen Take-Two Interactive te nemen voor misgelopen inkomsten.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou