Tijdens de Game Developers Conference in Parijs, liet lead programmer van 2K Boston Chris Kline vallen, dat BioShock niet de hit had hoeven zijn dat het toch wel is geworden. Het hele ontwikkelproces van de game is gepaard gegaan met veel fouten en vergissingen.

"Een van de eerste fouten is dat we de game wilden baseren op System Shock 2. Ons idee was: laten we System Shock 2 maken. Dat was makkelijk omdat we al een System Shock 2 hadden gemaakt. We dachten dat we wel wisten hoe we het spel financieel succesvol konden maken."

"Zelfs tijdens de E3 2006 demo kregen we nog niet veel enthousiaste reacties. Pas toen het bedrijf het spel ging verkopen als een shooter begon men geinteresseerd in BioShock te raken. Ook het ontwikkelteam. Pas toen het team zich ging focussen op Rapture begon alles op zijn plek te vallen."

Kline beeindigde zijn presentatie met het aangeven dat games die vaak uitgesteld of verschoven worden in releasedatum vaak een succesvolle titel voortbrengen. Als voorbeeld haalde hij Steam en Blizzard aan. "Sommige mensen denken dat het uitstellen van releasedata geen goede manier is om een game te maken, naar mijn mening is het de enige manier om een goede game te maken."