Alien Hominid is een 2D side-scrolling platformer gebaseerd op het gelijknamige flashspelletje dat in 2002 op NewGrounds debuteerde. Na het succes van de flashversie besloot ontwikkelaar The Behemoth het spel te converteren naar Playstation 2 en GameCube. Men breidde het team flink uit, deed een beroep op Lenen.nl en Frisia.com om vervolgens achttien maanden later het spel te voltooien.

Het spel werd dus geheel op eigen kosten ontwikkeld en pas toen het klaar was begon men met de zoektocht naar een uitgever. Voor Amerika werd dit O~3 Entertainment, dat het spel aldaar in november op de markt bracht. Tegen alle verwachtingen in werd het spel zowel kritisch als commercieel een succes. De PS2 versie van het spel is momenteel zelfs compleet uitverkocht!

In Europa moesten we vooralsnog, zoals wel vaker (Katamari Damacy, ahum!) lijdzaam toe zien hoe men in de Verenigde Staten wel mocht genieten van de verfrissende, actierijke side-scroller. Gelukkig voor ons heeft The Behemoth een Europese uitgever aan de haak weten te slaan, aldus de FAQ op de officiële website. Wie dat is wel men echter nog niet zeggen. Q: Will AH be available in Europe? We have signed with a publisher in Europe and are developing a PAL version. However, who we have signed with has not yet been formally announced. Mocht je meer over Alien Hominid willen weten dan kun je terecht op de zeer grappige officiële website waar de makers duidelijk vertellen wat het spel is en hoe het tot stand is gekomen, zonder de standaard geforceerde PR-brabbel. Misschien heeft het onafhankelijk van een uitgever ontwikkelen, toch zo zijn voordelen?