Pid is een platformgame in de stijl van games als Limbo en Braid. De game heeft een singleplayer- en coöperatieve modus en komt in 2012 uit voor verschillende digitale platformen. Boyes zegt de game graag uit te willen brengen voor PC, Xbox Live Arcade en PlayStation Network, maar kan daarover nog geen bevestiging geven omdat het spel nog geen uitgever heeft.

Pid vertelt het verhaal  van een jongetje dat in slaap valt in een futuristische schoolbus en plots overgestraald wordt naar een vreemde planeet, bewoond door humoristische maar boze robots. Het jongetje wil zo snel mogelijk naar huis en moet daarvoor verschillende obstakels overwinnen, robots onschadelijk maken en puzzels oplossen.

De hoofdpersoon in Pid kan naast rennen en springen ook speciale steentjes gooien. Die steentjes hebben verschillende mogelijkheden; uit sommige verschijnt bijvoorbeeld een straal die alles in zijn pad wegduwt of juist aantrekt. Naarmate de speler verderkomt, zal hij meer krachten vrijspelen. Boyes vertelt dat het team een jaar heeft gewerkt aan het perfectioneren van de besturing.

Might and Delight

Pid is in ontwikkeling bij Might and Delight, één van de studio's die is opgezet door medewerkers van de failliete Bionic Commando-ontwikkelaar Grin. Zeven van de elf ontwikkelaars van Bionic Commando: Rearmed, waaronder de producer en de technische man, werken nu bij Might and Delight aan Pid.