Begin dit jaar maakte Take Two Interactive bekend dat mensen die zichzelf slachtoffer vonden van het Hot Coffee-schandaal, tot maximaal 35 dollar schadevergoeding konden krijgen. Deze actie was het resultaat van een schikking, om een eventuele rechtszaak uit de weg te gaan. De termijn tot het indienen van een schadeclaim is inmiddels verlopen. In totaal hebben de afgelopen maanden 2676 mensen financiële compensatie geëist.

Deze 2676 mensen zijn maar een fractie van het totale aantal van 21 miljoen mensen die Grand Theft Auto: San Andreas gekocht hebben. Daarbij moet wel worden gezegd dat alleen Amerikanen een schadeclaim konden indienen.

Toch vragen we ons af hoeveel van deze mensen oprecht een trauma hebben opgelopen door de aangeklede seksscènes in San Andreas. Zonder twijfel zijn er een aantal die de compensatie van 35 dollar wel zagen zitten en nog ergens een bonnetje van San Andreas hadden rondslingeren. Immers, om de seksscènes te kunnen zien moet je behoorlijk wat moeite doen, wat betekent dat je er bewust naar op zoek bent. Daarbij zijn de seksscènes, waarin de deelnemers gewoon hun kleren aanhouden, behoorlijk soft vergeleken bij het grove geweld in de rest van het spel.

De 2676 mensen zijn dus eerder de meest hypocriete of geldbeluste mensen van de VS, in plaats van zielige slachtoffers van onvrijwillige blootstelling aan keiharde porno. Of, zoals iemand in de reacties bij Eurogamer het mooi verwoordt: "For the good of mankind, is there a way to stop anyone who finds sex offensive from having it?"