21 Jump Street-acteur speelt Frank West in Dead Rising-film | Gamer.nl

21 Jump Street-acteur speelt Frank West in Dead Rising-film | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Frank West is de hoofdpersoon van de eerste Dead Rising-game en Dead Rising 2: Off The Record. Hij is ook de protagonist Dead Rising: Watchtower.

Verder werd ook Harley Morenstein van YouTube-kanaal Epic Meal Time als acteur bevestigd. Hij speelt een lid van een motorbende. Daarnaast spelen Aleks Paunovic van This Means War en Keegan Connor Tracey van Once Upon a Time belangrijke rollen.

Tim Carter schrijft het verhaal van Dead Rising: Watchtower. Eerder deed hij dat al voor Sleeping Dogs en miniserie Mortal Kombat: Legacy. In Dead Rising: Watchtower weet de overheid de zombieapocalyps niet te voorkomen, ondanks het inzetten van medicijnen. Een groep overlevenden moet de zombie-infectie zien te vermijden en gaat tegelijkertijd op zoek naar de oorsprong van het virus. De overheid lijkt een belangrijke rol te hebben gespeeld in het ontstaan hiervan.

De Dead Rising-film wordt momenteel al opgenomen. De verfilming komt niet in de bioscoop, maar verschijnt in plaats daarvan op Sony's streamingsdienst Crackle en later op dvd en blu-ray.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou