18-jarige in NASCAR door veel spelen computergames | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Gamen komt, normaal gesproken, niet echt dicht bij de realiteit in de buurt. Word je door kogels geraakt, dan voel je dit niet echt, en knalt je auto in racegame tegen de vangrail, dan is de kans dat je écht sterft door die botsing behoorlijk klein.

Voor één gamer is dit echter gedeeltelijk waarheid geworden nu: Brad Coleman is een jongen van 18 jaar, die vroeger (en nu nog) behoorlijk veel racegames speelde. Toen hij op zijn dertiende in een go-kart stapte, was hij meteen een talent, mede door het spelen van games. Voor zijn veertiende verjaardag had hij 64 races gewonnen, in drie verschillende kart-kla es.

Op zijn veertiende had Coleman een racelicentie en nu, vier jaar later, racet hij in de zogenaamde NASCAR-kla e, één van de populairste racekla es in de Verenigde Staten.

Door middel van het spelen van verschrikkelijk veel games, wist Coleman precies hoe elk circuit in elkaar zat, voordat hij er ook maar één keer op gereden had in een echte auto.

De racegames, onder andere op de Sega Genesis, PlayStation en Xbox, zorgden ervoor dat Brad's vader hem meenam naar de go-kart racebaan, waar hij meteen een talent bleek. De rest van het succesverhaal is te lezen bij USA Today.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou