De site arstechnica heeft een informant. De informant heeft in het verleden informatie verschaft die later waar bleken te zijn, dus de informatie die hij onlangs heeft verschaft zou ook wel eens een grote kern van waarheid kunnen hebben. En wat is die informatie dan?

Ten eerste zegt de informant dat Sony van plan is de verkoop van de 80GB PS3 stop te zetten in Amerika, evenals de Spiderman 3-bundel. En aangezien Sony er volgens de informant een beleid op na houdt van twee SKU's (versies), zal er een gat opgevuld moeten worden. Schijnbaar zal dit gat opgevuld gaan worden door een nieuwe versie PS3 met een harde schijf van tussen de 120 GB en 160GB, inclusief de nieuwe Dual-Shock 3-controller. De prijs zal gelijk blijven als die van de 80GB-versie. De 40GB-versie lijkt volgens de informant veilig te zijn.

Tot in hoeverre deze (eventuele) veranderingen gevolgen zal hebben voor onze regionen is niet bekend. In de Nederlandse winkels is effectief alleen maar de 40GB-versie nog te verkrijgen. Sony heeft duidelijk een ander beleid wat betreft de Europese markt. De kans is echter wel groot dat we op een gegeven moment de PS3 gebundeld zien worden met een Dual-Shock 3-controller. Het is echter niet te zeggen wanneer.