Akella heeft op de E3 Heavy Duty uit de doeken gedaan, waarvan vandaag ook de eerste screenshots en een trailer online zijn verschenen. Heavy Duty is een actiespel van het zuiverste stoort en kent een erg eenvoudige opzet: je planeet wordt aangevallen, red je planeet. Dit doe je in de rol van een ex-huurling en zijn pin-up vriendin, wie net terug zijn van een andere planeet en op hun thuisplaneet nogal een zooitje aantreffen.

Ondanks dat we van het verhaal geen diepgang hoeven te verwachten, kent Heavy Duty een aantal interessante speleigenschappen. Zo is de spelwereld maar liefst 154 vierkante kilometer groot en herbergt het diverse klimaatzones. De wereld is ook erorm dynamisch: heel het landschap is vervormbaar en het weer verandert regelmatig. Daarnaast zijn zelfs de zon, maan en andere planete in de lucht, continu in beweging.

Je kruipt in Heavy Duty achter het stuur van een twaalftal verschillende robots, die je kunt voorzien van 50 verschillende wapens en 30 upgrades. Deze zul je nodig hebben, want de vijand komt in 60 verschillende gedaantes op je af. Het spel bevat dertig missies in het singleplayergedeelte, naast een multiplayercampagne die zowel competitief als cooperatief gespeeld kan worden. Een trailer en nog wat extra screenshots vind je hier.