De nieuwste editie van Nintendo's eigen 'Nintendo Power' (het officiele Nintendo tijdschrift) heeft een interessant nieuwtje in zich: er staan 11 nieuwe game-ontwikkelaars in. Eigenlijk 10, omdat Codemasters al eerder support had toegezegd.

Leuke toevoeging is ook Eden Studios, die op het moment werken aan de GBA titel V-Rally en aan de PS2 titel V-Rally 3. De kans is dus aanzienlijk dat er ook een V-Rally voor de Gamecube zal verschijnen. Als hij beter wordt dan V-Rally Edition '99 op de Nintendo64 vind ik alles best.De lijst in willekeurige volgorde: Atod AB, Codemasters, Coyote Developments, Eden Studios, Full Fat Productions, M4 Ltd, Monster Games, N-Space, N.A.P.S Team SNC, Netdol Entertainment, Outrage Entertainment, Runecraft LTD, Snowblind Studios, Studio 3 Interactive, Wahoo Studios.

Wie? Juist ja .

Hoewel dit natuurlijk geen gevestigde namen zijn (behalve Eden Studios en Codemasters), is het toch positief te noemen dat ze voor de Gamecube gaan ontwikkelen. Daarbij kwam een topgame als Outcast ook van een volkomen onbekende ontwikkelaar.

Update, 22-1-2002 18.53 uur

CubeZone heeft een lijstje gemaakt waarin we kunnen zien aan welke games deze ontwikkelaars allemaal weren of gewerkt hebben.

Klik hier om dat lijstje eens door te lezen.