13 minuten getoond van geannuleerde Alan Wake 2 | Gamer.nl

13 minuten getoond van geannuleerde Alan Wake 2 | Gamer.nl

Quantum Break-ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft vroege beelden vrijgegeven van een vervolg op Alan Wake. De video stamt echter al uit 2010, kort na de release van Alan Wake, en het vervolg is op dit moment niet meer in ontwikkeling.

In een interview met gamewebsite Polygon bespreekt Sam Lake, creative director bij Remedy, de oude plannen voor Alan Wake 2: “Bij Alan Wake namen we vanaf het begin aan dat er een vervolg zou komen en we hadden dingen al verder uitgewerkt voor personages, het verhaal, details en veranderingen. We zagen het [Alan Wake-]universum als een groter geheel. Alan Wake is een erg centraal personage, maar we hebben andere personages om hem heen zoals zijn vrouw Alice en sheriff Sarah Breaker.”

De vroege beelden laten een woestijnachtige omgeving zien en vijanden die gedeeltelijk gebruikt zijn in de uitbreiding Alan Wake’s American Nightmare. De vroege versie werd gepa eerd voor een ander project: Remedy’s aanstaande game Quantum Break.

Alan Wake verscheen in 2010 op Xbox 360 en pc, en was goed voor een verkoop van 4,5 miljoen exemplaren. Quantum Break verschijnt exclusief voor Xbox One en werd onlangs uitgesteld naar 2016.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou