126 nieuwe games door Nederlanders tijdens zevende Global Game Jam | Gamer.nl

126 nieuwe games door Nederlanders tijdens zevende Global Game Jam | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Dit weekend zijn er, tijdens de Global Game Jam 2015, 126 games ontwikkeld door ruim 700 deelnemers binnen 48 uur. Vijf onderwijsinstellingen deden mee: de Hogeschool van Amsterdam, NHL Leeuwarden, Saxion Hogeschool Enschede, HKU locatie Hilversum en NHTV Breda. Dit waren tevens de locaties waar de games gemaakt werden.

Het thema van de jam dit jaar was 'What do we do now?'. Alle games die hieruit zijn voortgekomen zijn speelbaar via globalgamejam.nl. Paradox in Paradise won de eerste prijs voor Amsterdam. Super Turbo Action Rainbows uit Hilversum werd benoemd tot de grappigste game. After all it's just Sheep (Leeuwarden) werd verkozen tot beste game en Human Parade (Breda) won de jury- en de publieksprijs.

De jam zorgt ieder jaar weer voor nieuwe connecties tu en studenten en bedrijven en leidt zo ook tot nieuwe gamestudio's.

Super Turbo Action Rainbows


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou