Nieuws
brug vr oxford

Oxford VR haalt 12 miljoen euro op voor vr-therapie

Virtual reality tegen onder andere hoogtevrees

Geschreven door Zoë Bonefaas op
Oxford VR hoopt de koploper te worden voor automatische vr-therapie in de toekomst. Daarvoor hebben ze 10 miljoen pond opgehaald, dat is zo’n 12 miljoen euro.

Vorige week heeft Oxford VR iets meer dan 12 miljoen euro opgehaald door middel van fondsen van onder andere Oxford University. Volgens Barnaby Perks, medeoprichter en CEO van Oxford VR, krijgen ongeveer 1 op de 4 mensen een vorm van een geestesziekte. “75 procent van die mensen blijft onbehandeld.” Bij Oxford VR willen ze vr-technologie gebruiken om geestesziektes tegen te gaan.

Een voorbeeld van de geestesziektes die ze behandelen met virtual reality zijn angsten, zoals hoogtevrees. Via het vr-programma krijgt de cliënt een virtuele coach om de angsten tegen te gaan. Het programma voor hoogtevrees is tot dusver enorm effectief. “Tot nu toe is 100 procent van onze gebruikers over de hoogtevrees heen gekomen, zelfs in de extreme gevallen,” zo staat op de site aangegeven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 15:00 uur: Verhuizen met Dennis en Lucas in Moving Out Sonic-film mogelijk grootste openingsweekend voor gameverfilming
0

Reacties op: Oxford VR haalt 12 miljoen euro op voor vr-therapie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.