"Vijf procent van de mensen dicussieert online [over resolutie], en 95 procent koopt een spel of koopt het niet", aldus Hutchinson. "We moeten geen bedrijfstak zijn die zichzelf in de markt zet met gadgets en technologie, ook al zijn we dat wel een beetje. Ik vind dat een slecht teken", vervolgt hij. Hutchinson denkt dat het belangrijk is om innovatie in andere gebieden van games te zoeken. "Een nieuwe twist of ontwikkeling is naar mijn mening veel interessanter."

Eerder zei Hutchinson dat Far Cry 4 op PlayStation 4 en Xbox One op een resolutie van 1080p zal draaien, met een framerate van 30 frames per seconde. Ubisoft zei daarna in een verklaring dat de beoogde resolutie van Far Cry 4 1080p is, maar deed geen uitspraken over de framerate.

Ubisoft is de laatste tijd vaker in het nieuws met uitspraken over framerate en resolutie. Zo zei het bedrijf dat de game-industrie van de 60 fps-standaard afstapt. Dat kwam na de geruchten dat de PlayStation 4-versie van Assassin's Creed: Unity achtergehouden zou zijn om dezelfde grafische kwaliteit te hebben als de Xbox One-versie, hoewel Ubisoft dat stellig ontkende.