Single-Player

Toen ik in de winkel stond en deze titel kocht had ik niet verwacht dat ik zo'n goede titel had gekocht. Het spel is gebaseerd op de poppetjes uit games workshop. je hebt deze keer weer vier verschillende rassen: Space Marines, Orks, Eldar en Tyranits. Het begint direct al goed wanneer je de single-player opstart want je zit direct in een gevecht met de orks. De levels van de single-player (Die ook in Co-op gespeelt kan worden) beginnen later echter wel repetatief worden maar de brute actie en de steeds beter wordende wapens blijven leuk. Na elk level verdien je experience points waarmee je mannetjes steeds sterker worden. Je kunt de campaign ook co-op spelen.

Je hebt in de single-player campaign 6 verschillende squads waarvan je er vier per level mee kunt nemen:

- De Force commander. Dat ben jij, je hebt een kettingzaag een een pistooltje en bent vooral goed in in melee gevechten.

- Tarkus. Dat is een squad van tactilcal marines die een geweer hebben en vooral goed zijn in langere afstand

- Avitus. Zijn squad hebben zware machine guns die tijd nodig hebben om neer te zetten, maar als ze lekker kunnen schieten dan heb je toch wel een voordeel.

- Cyrus. Zijn squad heeft een sniper en is vooral te gebruiken met stealth. ze kunnen niet hordes vijanden aan, maar als je ze goed gebruikt kunnen ze zo dodelijk zijn dat het niet veel uit maakt

- Thadeus. Hij en zijn squad assault marines zijn erg goed in melee gevechten en zijn spring aanval zorgt ervoor dat vijanden weg vliegen.

- Davian Thule. Nadat hij zwaar gewond is geraakt komt hij in een dreadnough. dat is een soort tank waarmee je een erg goede maar slome melee fighter bij krijgt.

Multi-Player

In de Multi-Player kun je uit de vier rassen kiezen. Je hebt 1 gebouw waar je de mensen uit laat komen en dat gebouw heeft drie niveau's. Er zijn 2 grondstoffen: requisition en elektriciteit. Om die grondstoffen te krijgen moet je bepaalde punten op de map veroveren en verdedigen. De gameplay in de multy-player werkt erg goed. Je bent niet tijd kwijt omdat je eerst een basis moet bouwen voordat je echt aan de slag kan. Om te winnen moet je Victorie points hebben en dan worden de punten van de tegenstander verminderd. Je kunt nu 1 tegen 1, 2 tegen 2 en 3 tegen 3 spelen. Er zijn echter nog steeds weinig maps. Het duurt ook altijd wel even om genoeg mensen te vinden als je 3 tegen 3 gaat.