De eerste dag van de release had ik hem al: de Special Edition van De Sims 3. Om met het eerste nutteloze nadeel te beginnen: bij de Special Edition ben je wel even bezig met uitpakken...

Maarja, dat heeft niets met het spel te maken. Toen ie eenmaal op m'n PC stond en ik hem had opgestart begon ik met mezelf na proberen te maken. Ik had van previews gelezen dat dat heel goed zou kunnen bij het 3e deel. Ik ben nooit goed geweest in mensen goed namaken, maar het lukte beter dan ooit in De Sims 2 vanwege de eindeloze mogelijkheden bij je Sim maken. Heel grappig dat je de huidskleur helemaal kunt aanpassen naar groen, rood of blauw! Mocht je het geduld niet hebben om iemand helemaal perfect te maken van de stand van de oren tot de kleur van je schoenzool, dan pas je dat soort dingen gewoon niet aan. Je slaat het met een simpele klik over!

Als je Sim klaar is, kies je 5 eigenschapen voor hem/haar. Ook dit is ontzettend uitgebreid van charmeur tot kwaadaardig wat ook bijvoorbeeld allebei kan. Dus dan kan je Sim tijdens de gameplay een gesprek met een andere Sim voeren waarbij je Sim het ene moment kan gaan flirten en het andere moment iemand gaat lopen uitschelden!

Nadat je het lievelingseten, de lievelingskleur en zelfs de stem van je Sim hebt gekozen kun je echt gaan beginnen. Als je erg creatief bent maak je waarschijnlijk zelf je huis, en anders trek je bij een bestaande familie in of ga je gewoon in een huis wonen waar de "overlevingsmeubels" al staan. Zelf maak ik altijd zelf m'n huis, wat ook weer veel uitgebreider is dan bij De Sims 2: Je zet meubels schuin neer, een kleedje onder je tafel en je past ALLE dingen aan van de patroon van je bloempot tot de kleur ervan!

Als dat allemaal klaar is begin je echt met spelen. Alleen in je huis blijven zitten zit er niet meer in. Nee, je moet de stad in! Dit gaat niet meer zoals bij De Sims 2, waar er een taxi komt waar je Sims in gaan zitten en die wegrijd en verdwijnt. Nee, je gaat lekker mee met je Sim de stad in! Je kiest je vervoersmiddel; Je eigen auto, een taxi, je fiets of gewoon de benenwagen. Alleen kun je alleen mee naar openbare kavelen, zoals en park of zwembad. Maar bijvoorbeeld niet naar de boekenwinkel of naar het werk van je Sim. Maar waarschijnlijk word dat ook saai. Misschien maar beter, want het is waarschijnlijk leuker om mensen te kijken dan te zien hoe je Sim drankjes klaarmaakt...