Dit is 1 van de duurste games allertijden. Tussen de 50 en 100 miljoen euro is er aan deze game uitgegeven. Dus iedereen verwacht wat van deze game! Een verschrikkelijk dure game over 1 van de mooiste films ooit. Nogal logisch dat de verwachtingen toren hoog zijn, maar kan the Godfather the game het waarmaken?

Aan het begin van het spel moet je een persoon maken. Dat is grappig uitgewerkt, maar wat gelijk opvalt is dat het allemaal niet zo mooi is. Als je begint aan het spel word je vader bruut vermoord en neemt Don Corleone de zorg op je. Je word een jongen van de straat en zit in verkeerde bendes. Een gast van de mafia Luca Brasi helpt je uit de nood want je werd inelkaar geslagen door een groep gasten. Je word opgeleid tot een ware lid van de familie. Je moet wat kleine missies doen om hoger op te komen in de familie.

Wat je opvalt als je aan het spelen bent is dat je mannetje er zeer lelijk uit ziet. Vergeleken met gasten als Luca Brasi zie je er lelijk uit. Maar de eerste compliment is binnen. De hoofdpersonen als Don Corleone en Paulie Gatto zien er prachtig uit.Gezichten zijn nagemaakt tot in elk detail, met hun orginele stem erbij! Plus de schitterende soundtrack is de sfeer in de game binnen. Het mafia sfeertje zit er tussen de missies in erg goed in. Maar in het geheel ziet het spel er grafisch slecht uit. De stad is een saaie weg met wat flatgebouwen eromheen die nog het meest lijken op muren. De mensen die op straat lopen zijn niet bepaald mooi en ze zijn nog dom ook. De auto's zien er nog wel redelijk uit, maar in het geheel is het spel grafisch zwak.

Wat erg tof is gemaakt is het vechten. Je gebruikt de rechter-analoge om je aanvallen te kiezen. In het begin is het wel wennen maar later wil je niet anders meer. Ook stoer is dat je winkels over kunt nemen. In ruil voor jouw bescherming geven de winkeliers elke week geld. Maar meestal wil de winkelier niet direct meewerken. Je moet hem dus afpersen. En dat kan op verschillende manieren. Zoals de winkelier inelkaar slaan of zijn winkel aftuigen. Elke winkelier heeft zijn zwakke plek want de 1 is heel zuinig met zijn winkel de ander is zuinig op zich zelf! Als je het is gelukt om de winkel over te nemen gaat er een achterdeur open. Vaak worden daar illegale zaakjes gehouden. Een geheim bordeel of een casino kun je er aantreffen. Om die zaakjes over te nemen is een hele uitdaging ,vooral als het al is van een andere maffia famlilie.