Als groot fan van de gehele Bourne-filmreeks zat ik al te trappelen om met deze demo aan de slag te gaan. Na het zien van een aantal trailers en filmpjes kon ik niet wachten om iemand z'n kop tegen de verwarming aan te gooien door middel van het te gekke vechtsysteem. Hierbij dus mijn bescheiden mening.

Het eerste level van de demo speelt zich af in een bekende locatie van de eerste film, een bank (of was het nou een ambassade?). Na een mooi voorfilmpje te hebben gezien (de kwaliteit bedoel ik dan), die overigens bijzonder schokkend en niet vloeiend liep, wordt onze Bourne ingesloten door 3 mannetjes die jij een hoop blauwe plekken moet bezorgen. Je kan gelijk met het vechtsysteem aan de slag.

Door X in te drukken doet Bourne een 'lichte' aanvak, als je Y indrukt een wat zwaardere. Door deze knoppen te combineren kun je combo's maken, en met A weer je af. Als je X of Y ingedrukt houdt doe je een harde klap of trap, en als je genoeg 'adrenaline' verzamelt hebt kun je B indrukken en kan je achteroverleunen en kijken hoe Bourne je tegenstander verbouwdt door middel van allerlei vette moves.

Het vechtsysteem werkt opzich wel goed maar je moet er eerst even inkomen, dit komt omdat het allemaal aardig snel gaat. Na dat je de 3 gozertjes een hoop sterretjes hebt laten zien komen er opeens soldaatjes aanrennen die de treffende kreet uitslaan 'Stop or we will open fire''. Tijd om het hazenpad te kiezen.

Je kan Bourne uiteraard laten rennen. Je opdracht is nu om uit het gebouw te ontsnappen. Dit is best stoer gedaan, als er bijvoorbeeld een hek voor je neus dichtgaat moet je een willekeurige knop indrukken in een heel korte tijd om er zo onderdoor te glijden. Dit werd volgens mij 'Escape and Evade' genoemt. Als het je niet lukt is het gelijk mission failed.

In de 2e missie krijg je ook de beschikking over een pistool. Het schieten gaat eenvoudig, met A ga je tegen de muur aan staan en met LT kijk je om het hoekje. Met RT kun je een paar gaatjes in het hoofd van je tegenstander schieten.

Verder was ik over de animaties, graphics en geluid niet onder de indruk. Ik vond het zelfs een beetje onder het gemiddelde niveau liggen, maar hopelijk wordt dit in de volledige versie beter.

Al met al kun je zeggen dat The Bourne Conspiracy voor heel wat geknok en stoere momenten zorgt, maar het niet moet hebben van audiovisuele pracht.