Het verhaal in Skate 2 is simpel: je bent een tijd in de bak geweest. Na 5 jaar keer je terug in de stad ''San Vanelona'' (een mix tussen San Fransisco, Vancouver en Barcelona). De stad heeft een metamorfose ondergaan. Er is een nieuw bestuur dat skaten als een taboe ziet, en het jullie zo zuur mogelijk probeert te maken. Jij en je vrienden moeten weer nieuw leven blazen in het skaten. Het verhaal in Skate 2 is misschien een beetje cliché, maar het past prima bij de game.

De opdrachten in Skate 2 zijn alles behalve eentonig. Je kan een race doen, meewerken aan een filmpje voor een vriend van je, of een prachtige stunt uithalen voor een fotoshoot. Maar je kan ook gewoon de stad verkennen, om zo elk plekje te vinden waar iets te beleven valt. Je zit dus nergens aan vast. De ´´goedkope´´ manier van vallen in Skate 2 kan voor heel wat frustraties zorgen. Als je zelfs niet in beweging bent, en staand van je board af wilt stappen kunnen irritante foutjes in de game ervoor zorgen dat je zomaar uit het niets op je bek gaat. En dit gebeurt niet af en toe, maar bijna om de minuut. Irritant dus, en het is te hopen dat ze de bugs er via een patch uit halen.

Wat Skate 2 zo speciaal maakt is de besturing. Het is simpel, uitdagend en moeilijk tegelijk. Je character bestuur je zoals altijd met de linkerpookje, maar de trucs doe je met de rechterpookje. Op het eerste gezicht raar, aangezien je zou verwachten dat het met de knopjes van de D-Pad zou besturen. De besturing is in het begin echt even wennen. Een millimeter verschil kan fataal zijn, en ervoor zorgen dat je truc mislukt, of uitloopt tot een andere truc. In deel 1 was dit niet zo erg, maar sinds er in deel 2 veel meer trucs bij zijn gekomen, die je dus allemaal met een pookje uit moet voeren, is ''de ruimte in de pookje'' als het ware verminderd. Kan zorgen voor irritaties, maar na een tijdje als je het een beetje onder controle hebt went het vanzelf, en lukken de trucs ook veel makkelijker, wat écht een voldaan gevoel geeft.

De grootste verandering ten opzichte van deel 1 is de mogelijk om van je board af te stappen en te voet verder te gaan. Je kan gelijk merken dat de makers hier weinig tijd en energie in hebben gestopt. De besturing werkt niet lekker, en is vooral slecht vergeleken met de besturing op je skateboard. Maar het lopen gebruik je ook niet om dingen te doen als stunts uithalen, maar meer om trappen op te lopen, of objecten te verplaatsen, wat een leuk extraatje is in de game. Je kan zo bijvoorbeeld een of meerdere banken verplaatsen en achter elkaar zetten, om er zo lang mogelijk overheen te grinden, of een schans net voor een hoog afstapje zetten voor een super jump.

Maar nu denk je dus: zal ik Skate 2 kopen, is de game wel iets voor mij? Skate 2 is toegankelijker dan het lijkt. De besturing zal je doen denken dat het een heel ingewikkelde basis heeft, maar als je even oefent heb je het zo onder de knie. Zelfs non-skaters kunnen heel wat fun uit deze game halen. Het geeft een voldaan gevoel als je een truc goed uitvoert en heelhuids op de grond land, en hier word je ook mee beloond door middel van cash, waarmee je kleding voor je skater kan kopen.