Nadat de Colin McRae franchise door Codemasters op de schop genomen is, is iets minder als een jaar later die andere grote reeks aan de beurt; DTM Race Driver. Althans, als je het nog zo mag noemen, want het gedeelte DTM is deze keer weggelaten.

Race Driver Grid is de nieuwe naam geworden van de nieuwste game van Codemasters. De DTM Race Driver reeks werd goed verkocht en werd ook door de media als toppers beschouwd. Toch wordt een vrij groot risico genomen door de game te veranderen. Hoewel het concept nog vrij hetzelfde is, is de gameplay flink veranderd.

Maar voordat we daar naartoe gaan, gaan we het eerst over de minder belangrijke onderwerpen hebben. Als de game opstart, wordt je verplicht je voornaam, achternaam en land van afkomst te geven. Ook krijg je een hele lijst met namen voor je neus, zodat de bijbehorende stem je gewoon met de voornaam aan kan spreken. Zit je naam er niet bij, is het nog geen probleem want er zijn nog tientallen bijnamen klaar om gekozen te worden.

Na je niet bijster originele bijnaam gekozen te hebben kan je beginnen met je Career. Deze is vrij onveranderd gebleven met die van de oude DTM Race Drivers, je begint in de lagere klasses, zodat je ervaring op kan doen om steeds hoger op te komen. En om hogerop te komen heb je twee dingen nodig, reputatie en geld. Beide win je door races te rijden en, bij voorkeur, te winnen. Als je genoeg van beide heb wordt er aan je voorgesteld om een eigen team te beginnen. In principe heb je geen keuze, maar het is een zeer aangename verrassing. Je start een eigen team op met jezelf als teambaas, en daar komen een aantal dingen bij kijken. Je moet ten eerste een eigen teamnaam verzinnen om vervolgens een passend design erbij te maken. Dit is lang niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld Forza 2, maar het is wel leuk. Nadat je een mooi design gemaakt heb, die op elke auto van jouw team verschijnt, kan je met je eigen team beginnen.

Het eerste wat je dan doe is weer geld en reputatie verdienen. Het resultaat daarvan is dat de sponsoren geïnteresseerd zijn om een logo op jouw auto's te zetten. Dit levert natuurlijk weer geld op voor het team, waardoor je nieuwe auto's kan kopen en aan nieuwe kampioenschappen mee kan doen. Die auto's heb je hard nodig, omdat er erg veel klasses zijn om in te racen. Deze klasses zijn verdeeld over 3 regio's, Amerika, Europa en Japan. In Amerika vindt je de straatraces met echt Amerikaanse muscle cars als de Ford GT40 of de Dodge Charger. In Europa vindt je de cupraces op normale circuits, als de BMW M3. In Japan vind je meerdere aparte evenementen, die vooral veel met driften te maken hebben. Maar daarmee heb je nog lang niet alle klasses gehad, want ook de Le Mans series, Formule 1000 en vele andere raceklasses zijn aanwezig. In totaal kom je over de 30 verschillende klasses.

[url=http://www.gamez.nl/upload/1107432_610_1206710729436-Grid_sp_1.jpg