Je ziet hem als voetballer,tenniser,basketballer of gewoon de prinses reddende held. Maar het blijft gewoon een springende loodgieter. Mario is veelzijdig en dat pakt niet altijd goed uit. Maar 1 ding is zeker als prinses reddende held is hij op zijn sterkst! En dat laat hij ook zien in deze game. Het verhaal is oersimpel Mario en Peach zijn aan het wandelen, als hij een grote zwarte wolk boven het kasteel ziet hangen. Hij sprint erop af. Terwijl Mario weg is wordt Peach ontvoerd door Bowser Junior. Een soort baby Bowser. Mario sprint er nog achterna maar faalt. Heel de game ren je dus eigenlijk achter Bowser jr. aan. Je reist af naar mooie werelden vol bloemetjes een mooie heldere lucht en grappige deuntjes. Maar ook door woeste kerkers en spookhuizen. 8 werelden achterelkaar.

Het spel is veel te makkelijk. Ik heb het gevoel gehad dat ik nooit voor een echte uitdaging heb gestaan toen ik het spel speelde. Dat vind ik jammer want je speelt het spel daardoor makkelijk uit. Vooral de eindbazen vind ik belachelijk zwak. De gevechten met Bowser jr. zijn ontzettend makkelijk. Andere eindbazen zijn ook makkelijk maar duidelijk wat moeilijker dan de gevechten met kleine Bowser. De levels tussendoor zijn wel wat moeilijker vooral de levels van wereld acht. Maar toch blijven deze levels praktisch simpel.

Grafisch is het spel dik in orde. Er zit veel sweer in deze game, en dat komt vooral door grappige deuntjes en kleurrijke levels. Wat heel erg tof is, is dat de game 3d is! Je tegestanders en achtergronden zien er mooier uit. En niet te vergeten Mario ziet er tof uit! Hij kan vanaf nu ook salto's maken! Dat ziet er grappig maar ook soepel uit. Je hebt ook meer soorten Mario's! Je kan veranderen in een super grote maar ook in een micro Mario. Je kan een schild op je rug krijgen en dan kun je van stijle heuvels afglijden om schildpladden en paddestoelen af te maken. Dus een positieve uitbreiding van de gameplay.

Wat deze game helemaal bijzonder maakt is de multiplayer! Je kan linken met je vrienden en een race doen wie het snelst een level uit kan spelen. Onderweg kun je elkaar dwarsbomen en treiteren. Je bent er misschien niet uren achter elkaar mee bezig. Maar interessant genoeg om het is uit te proberen.