Een nieuwe PS3, een nieuw account, en uiteraard de demo van Lost Planet: Extreme Condition. Ik speelde hem al op de 360 en was zeer onder de indruk, maar daar had ik geen review van geschreven. De PS3 is aan de beurt en ik bekijk de demo eens grondig.

Het is een online demo, dus online is ook het enige dat je kan doen. Er is geen campaign dus. Je kan kiezen of je een Quick Match wil of er zelf een wil maken, maar de Quick Match is toch het slimste. Een aantal volle lobby's en mislukte verbindingen later kan je zien welke nationaliteiten er in jouw lobby zitten, wat ik overigens best een leuke toevoeging vind (ja, ik weet dat het niet origineel is waarschijnlijk).

Minder leuk is het feit dat wanneer de teams worden opgedeeld, je bijna altijd tegen je eigen land moet spelen en dat is natuurlijk minder leuk dan je vlag te eren en de fransen neer te knallen. Er zijn 2 verschillende gamesoorten: 8 tegen elkaar of 4 tegen 4. Het leukste is natuurlijk in een team, dus ik raad je aan een lobby met teams te zoeken.

Het doel is vrij simpel: verover de data post en vermorzel iedereen die in je weg komt te staan. Klinkt eenvoudig, maar als je oog in oog staat met een gigantisch ijzere robot piep je wel anders. Het gaat om schuilen, kruipen en vooral sluipschutten. Het is een van de betere online games die ik gezien heb, zeker als je one on one in een donkere ondergrondse kamer elkaar tegen komt.

De data posts staan verspreid op slimme plekken, want het ligt er maar net aan hoe je gaat zitten. Zit je te ver rechts, dan kan de vijand je zo zien zitten, maar ga je aan de andere kant, dan zit je net achter een stuk steen en is het maar hopen dat niemand van achter komt. Zonder bluetooth headset is het frustrerend als je wacht op respawnen en je ziet dat de vijand een post overneemt, want er is geen manier om je teamgenoten te waarschuwen. Maar, des te leuker is het om vers uit de dood terug te komen en een flinke granaat naar dat kleine pisventje te gooien die je post probeerde te veroveren.

Het speelveld is vol met sneeuw en ijs, en dit maakt jou des te opvallender als je in je zwarte pakkie rondloopt. Er zijn veel stenen en muurtjes om te schuilen maar bijna allemaal kunnen ze omvergeknalt worden met een goedgeplaatste bom. Over wapens gesproken; je hebt machinegeweren, die het best werken en volgens mij het meest benut worden, rifles, een beetje onhandig maar zeer effectief, shotguns, mijn favoriet want oh wat mik ik goed, rocket launchers, het allerhandigst om iemand neer te halen maar je vermindert snelheid als je er een draagt, en lasers, onhandig lange stralen met flinke kracht.

Hoewel het soms een beetje irritant is om steeds dood te gaan, zit deze demo vol pret en plezier, zeker als je met je eigen land speelt NL FOR LIFE WOOHOO. Je kan er uren zoet mee zijn. Download 'm wel snel, want voor je het weet trekt Capcom de stekker uit deze demo en kan je hem niet meer spelen. Mocht je tegen mij willen; ik heb vakantie en géén leven, dus zoek gamernaam keesssie in de lobby!