Jullie zullen wel denken: 'wat bezielt die gast om zo'n kinderachtig spel te reviewen'. Nou dat zou ik julie meteen uitleggen. Lego heeft het imago om heel kinderachtig te zijn. Dit is ook wel een beetje begrijpelijk omdat alleen kleine kindere met lego spelen en de vorige lego spellen waren ook super kinderachtig. Ik wist nog dat ik vroeger bij die lego spellen altijd die gewone mensen wou doodrijden of ook neer kunnen schieten. (misschien ben ik ook wel gewoon een sadist maar ik wou wat meer actie).

Lego star wars II (lego sw 2) is een stukje volwassener vorm geven dan de andere lego games en ook dan zijn voorganger lego sw 1.

Als je de game gaat spelen dan merk je ook echt (hoe oud je ook bent) je blijft hem zeker de eerste paar levels spelen. Dan kom je er achter dat het niet zo zeer erom gaat dat je met lego speelt maar dat de starwars fans op hun wenken bedient worden. Alles klopt aan die game. Van voertuigen tot kleding,van bepaalde scene's naspelen tot de verhaallijn.

Je kan in deze game de originele triologie naspelen waarvan iedere triologie 7 missie's heeft. Dit klinkt niet erg veel maar de missie's duren relatief vrij lang. Langer dan een gemiddelde shooter missie.

Het spel is in 8 tot 12 uur uit te spelen (ik heb er 9:30 over gedaan) maar dan heb je nog lang niet alles verzamelt. Als je bijv. alle muntjes verzamelt tot true jedi klasse dan krijg je gouden stenen. Van die gouden stenen kan je buiten de missie's voertuigen of geheime doorgangen bouwen die je dan naar bonus missie's brengen.