Jaja, weeral een hele uitleg over GTA IV. Ondanks dat het 1 van de zovele beschrijvingen is denk ik dat de meeste onder jullie ze toch met plezier gaat lezen aangezien GTA IV bij de meeste erg in de smaak is gevallen. Genoeg gezevert, nu de review.

Het verhaal

De meeste kennen het verhaal al dus ik zal het kort omschrijven:

Jij Niko,Jij verhuizen naar Amerika voor nieuwe start, JIj niet weten dat dat toch nooit lukt als je in een GTA game zit.

Details

En zo zijn er heel veel..Zo heb ik iets opmerkelijks meegemaakt in het eerste uur dat ik GTA IV speelde..Ik reed op het voetpad (want ik had de controls nog niet echt 100% onder de knie) en toen ik er eindelijk afgeraakte reed ik bijna een politie auto aan. Deze waarschuwde mij met een kort sirene-geluid. Wat verderop ontwijkte ik bij het spookrijden (weer die lastige controls) een vrachtwagen waardoor ik terug op het voetpad terechtkwam (alweer) en tegen een paal knalde. Vervolgens vloog ik door mijn vooruit en knalde ik op een taxi..ik dacht dat ik er eindelijk vanaf was, maar nee hoor,totaal niet. De taxi-chauffeur was niet zo blij met zijn kapotte zijruit en stapte uit om me,jawel, een pak slaag te geven..aangezien ik ernstig verwond was besloot ik om het op een lopen te zetten maar de taxi-chauffeur wist me te raken en ik viel. Ik besloot dekking te zoeken door op een auto te gaan staan en de taxi-chauffeur sloeg de zijruit kapot. De chauffeur van deze auto was niet zo blij dat ook hij een kapotte zijruit had,stapte uit en sloeg de taxi-chauffeur. Haha! Dat verdiende hij uiteraard maar ik had medelijden met hem. Ik belde 911 om de politie te waarschuwen en deze arriveerde snel en rekende beiden heren in. Fantastisch gewoon. Terwijl de ene chauffeur in de politieauto werd gezet sloeg de taxi chauffeur op een lopen maar die werd later toch ingehaald. Allemaal zeer netjes vond ik.

GSM

Een handige,nieuwe mogelijkheid is de GSM die Niko gebruikt. Hiermee kan je afspraken regelen met je opdrachtgevers maar als je je verveelt kan je natuurlijk ook even de politie opbellen zodat ze achteraf vloekend wegrijden en dingen mompelen zoals "What am i doing here?!" of "I got better things to do!".

Verder zul je je GSM ook moeten gebruiken in missies waarin je foto's moet nemen en ze moet doorsturen naar je opdrachtgever.

Internet

In LIberty City kan je verschillende internet-cafés terugvinden waarin je op internet kan gaan..Duh! Op Internet kan je daten met vrouwen..en mannen. Uiteraad kan je ook heel veel info terugvinden over de gebouwen in Liberty City. Je zult ook e-mails krijgen met opdrachten en teleurstellingen want dat knappe meisje dat jij wou daten heeft nee gezegd. Niet opgeven,gewoon blijven proberen.

Ik kan echt uren doorgaan maar het meeste is al vermeld.