Zo'n beetje elke gamer heeft wel eens gehoord van God Of War en bijna elke PS2 bezitter denkt nog met dromerige ogen terug aan de avonturen van de kale rood getatoeerde Kratos. De beide God Of War games waren het beste wat op de PS2 te vinden was en God Of War 2 zag er indrukwekkender uit dan menig PS3 game.

Nodeloos te zeggen dat iedereen uit zit te kijken naar God Of War III op de PS3. Om het wachten wat te verzachten zijn de 1ste 2 games uitgebracht op een disc voor de PS3. De collectie is helaas niet in Nederland te koop maar deze is te importeren voor ongeveer 35 Euro.

De games zijn grafisch flink opgevoerd ten opzicht van de PS2 versies. Ik heb die even niet bij de hand maar ik vond God Of War en God Of War II er SUPER uitzien. Ok, het kan zich niet meten met bijvoorbeeld Uncharted maar je hebt geen seconde het gevoel dat je PS2 games speelt.

Beide games spelen ook heel soepel. Vooral deel 2 wat de PS2 tot haar limiet pushte speelt heel lekker en vlot en de framerate is lekker snel.

Het enigste wat niet zo goed oogt zijn de cutscenes die niet echt dezelfde upgrade als de graphics hebben gekregen. Vind ze zelf nog steeds heel tof alleen zijn ze niet zo goed vergeleken met filmpjes van nieuwe games. En dit is tenslotte een actie game en niet een waarin je uren naar filmpjes kijkt.

De extra's zitten er ook nog steeds in en zijn ook onveranderd gelaten. Ergens ietwat van een gemiste kans misschien maar het had veel tijd (en dus ook geld) gekost deze te opwaarderen en dat was het ook niet echt waard geweest. Daarbij blijven het extra's en gaat het toch om de games.

Om even terug te komen op de games, er is verder niets veranderd aan de games. Geen nieuwe opties of Sixaxis motion controls. De games zijn uiteraard echte klassiekers dus het had ook niet gehoeven. En het risico was (al had ik dat bij deze games niet verwacht overigens) dat die nieuwe controls niet goed hadden gewerkt.

Verder valt er niet veel te zeggen. Bijna iedereen kent de games dus daar hoef ik niet diep op in te gaan en anders is er genoeg info over te vinden. Deze collectie is een must have voor mensen die nooit een PS2 hebben gehad en nu een PS3 hebben om kennis te maken met Kratos.

Voor mensen die de PS2 versies al hebben is dit overigens ook een niet te missen collectie want de grafische upgrade is echt niet te versmaden. De prijs van ongeveer 35 is zeer schappelijk te noemen (dat betaal je nu ook zo'n beetje voor de PS2 versies).

Ik ben er in elk geval verrukt mee en ga met veel plezier nogmaals de avonturen van Kratos beleven.

Een laatste opmerking, ik had geen code of download voor een demo van God Of War 3. Had er wel op gehoopt maar helaas niet. Het doet niets af aan de awesomeness van dit pakket maar wou het toch even melden.