Epic games, hoe epic is de geschiedenis?

Epic genoeg, de doorbraak kwam met Unreal, gevolgd door Unreal Tournament 99 en ook nog eens Jazz Jack rabbit en sinds die tijd was het kwa topgames die er uit kwamen via EPIC games een constante killing spree. UT99, UT2003, UT 2004, UT3, de Gears of War games en dan zijn er ook nog tal van top games gemaakt via de Unreal engine zoals Bioshock. De beste multiplayer game van vroeger blijft UT99. Het was snel, het had de mooiste levels en het had net wat meer diepgang dan de concurrent: Quake 3. UT 3 is de beste arcade shooter voor de X360 en helaas ook één die voor velen te hardcore is in de multiplayer.

Epic dit, epic dat maar wat maakt de gameplay nou zo goed?

Wat de games zo goed maakt is dat het niet alleen zo is dat de games voor iedereen op te pakken zijn maar dat het ook nog eens zo is dat de games voor 100% op skill berusten als we het over de multiplayer modussen hebben. Bij Unreal Tournament games zijn de verschillen tussen een pro en een noob ontzettend groot en dit vind ik mooi. Er is geen geluksfactor bij een Unreal Tournament game. Hiernaast hebben de games vaak een erg goede sfeer die zich vooral goed uit de singleplayer campaigns. Unreal 1 liet dit zien, en Gears of War 2 liet voor mij ook weer zien hoe je een campaign kan maken die je van het begin tot het einde in één stuk door wilt uitspelen. Dit wordt voor een groot gedeelte gedaan door ontzettende goede graphix, maar het wordt nog meer gedaan door een level design dat state of the art is.

Gears of War 2

Ik heb geen zin om uit te leggen hoe de knoppen werken, en hoe het verhaal is of wat de verschillen zijn met Gears of War 1. Deze dingen lees je maar na of je checkt ze via de review sites. Wat ik wel kan zeggen is dat het een open einde heeft maar wel ééntje die aan de andere kant een mooie afronding is van Gears of War 2. Ik heb het spel nu uitgespeeld op hardcore en het was van het begin tot het einde genieten. Het laatste gedeelte van het spel is wel wat moeilijker maar het liet mij ook zien dat je het spel eigenlijk op insane zou moeten uitspelen voor het ultieme gevoel. Alleen dan is het echt een must dat je altijd cover zoekt, en alleen dan moeten de meeste kills headshots zijn.

Bigger, better and more bad ass

Ik ben het hier helemaal mee eens, het is namelijk echt zo. De gevechten gedurende het gehele spel zijn epischer van aard, er zijn meer manieren om tegenstanders te vermoorden en het speelt ook net wat lekkerder dan Gears of War 1. Ik vind dit een ontzettend goede prestatie van Epic Games omdat deel 1 al ontzettend goed was. En toch is het gelukt om deel 2 nog wat beter te maken. Als ik kijk naar het online aspect dan zie ik veel nieuwe maps maar wat vooral erg leuk is, is de HORDE mode. Met zijn 5'n in totaal de locust neerschieten, wave na wave is erg leuk. De public matches maken verder gebruik van een matchmaking systeem wat volgensmij uiteindelijk neer komt op het spelen via een ranked server maar wat vooral opvalt is dat de wapen balans een stuk beter is dan Gears of War 1. De shotgun is wat minder sterk gemaakt en de lancer is een stuk sterker geworden.

Minpunten

Voordat ik een aantal zeurderige posts krijg denk ik goed na over de negatieve punten. Dingen die mij hinderden tijdens het spel, dingen waardoor mijn spel genot werd bedorven. En die zijn er eigenlijk niet, ik heb alleen maar maximaal genoten van dit spel. Maar als er dingen zijn die kunnen worden verbeterd en dan doe ik eigenlijk aan mieren neuken dan zijn dat een paar dingen. Zo is het jammer dat de map Mansion ontzettend verpest is door de nieuwe sfeer. Het lijkt nu net een map uit the twilight princess. Ik wil een Mansion met onweer, en een donkere sfeer. Verder is het jammer dat de map Escalation er niet in zit. Je zou de game eigenlijk vanaf het begin aan moeten kunnen spelen op Insane en het is jammer dat je niet online kan spelen in een public match als guest zijnde.

Gears of War 2 is EPIC

Zo lang hebben we uitgekeken naar Gears of War 2, zo erg was het gehyped en dan was het uiteindelijk toch nog net wat leuker dan we al hadden gehoopt. De Gears of War serie mag zich scharen in de serie der grote games. Kwa intensiteit, sfeer genot van de audiovisuele pracht staat Gears of War 2 nu sowieso al op de eerste plek van de x360 games en is hij GOTY 2008. De campaign ownd de pan uit, en online is de replay oneindig groot.