''Grote''spellen waar je al makkelijk zestig euro voor neerlegt in de winkel zijn niet altijd de moeite waard. Er zitten spellen tussen die menig reviewer met pijn in zijn hart een onvoldoende moet geven. Zestig euro voor een spel wat dit absoluut niet waard is. Nu draaien we even 180 graden. Niks betalen voor een spel dat heel erg vermakelijk is. Utopie? Nee, ik heb het hier natuurlijk over flash-games. Gratis spellen op het internet, maar die toch zeker de moeite van het uitchecken waard zijn. In dit artikel review ik 3 flashgames, boxhead, super guitar maniac deluxe 2 en portal. Boxhead

Boxhead is een net als de meeste andere flashgames niet erg ingewikkeld om onder de knie te krijgen. In het spel krijg je de beschikking te kiezen over een personage waarmee je het vervolgens zolang mogelijk uit moet zien te houden tegen hordes zombies. Bij het neermaaien van deze zombies krijg je wapens. De wapens in boxhead zijn groot in getale, en ze blijven toch ieder orgineel. Ook is het mogelijk wapens te combineren. Je kan bijvoorbeeld ergens een muurtje neerzetten, waarachter je allemaal vaten neerkwakt. Vervolgens beginnen de zombies de muur kapot te maken, als ze dit gelukt is... BOEM! Het spel ziet er verder netjes verzorgt uit en is met zijn tweën te spelen, wat erg leuk is. Ookal speel je samen op 1 toestenbord, doordat slechts rond hoeft te lopen, wapens hoeft te selecteren en deze gebruikt werkt het erg soepel. Dit spelletje heeft mij menig uurtjes weten te boeien. De instapdrempel is zeker niet hoog, ook zijn er veel verschillende levels, die ieder hun eigen karakter hebben.

Cijfer, 9. Linkje, http://www.crazymonkeygames.com/Boxhead-2Play-Rooms.html Super Guitar Maniac Deluxe 2

Ookwel afgekort tot sgmd2. Voor het gemak, want de naam is natuurlijk erg lang. Maar dat mag ook in dit geval, want voor een flashgame is het super, maniakaal en luxe ineen. Even over de gameplay. Het is een beetje te vergelijken met guitar hero 3. Een liedje begint te spelen, noten komen voorbij, deze noten sla je vervolgens aan door op de pijltjes en enkele andere knoppen te klikken. Erg simpel in gebruik, maar doordat er verschillende moeilijkheidsgraden zijn, blijft het uitdagend. Soms is het spelletje zelfs te moeilijk, en zul je echt moeten oefenen op een bepaald liedje om een goede score neer te zetten. Ik waarschuw hierbij, dit spel heeft een vrij hoge verslavingsfactor. Dit is een spel dat je niet uren achter elkaar moet gaan spelen, want dan word je gek. Leuk om even tussendoor te doen.

Cijfer; 8

Linkje;
http://www.funny-games.biz/super-crazy-guitar-maniac-2.html Portal

Tot slot hebben we Portal, wat de meeste gamers onder ons wel zullen kennen van zijn grotere broers op de console. De flashgame is gemaakt door echte fans van de Portal serie, en dat straalt er vanaf. Het is de bedoeling dat je door kamers heenkomt waarin bepaalde obstakels verwerkt zitten. Je kan met een soort laser 2 poorten creëren waarmee je jezelf kan verplaatsen. De levels zelf zijn lekker gevarieerd, ook is het spel niet moeilijk op te pakken. Dit is een flashgame die naar mijns inziens niet had misstaan op XBL en PSN. Later in het spel worden de levels wat pittiger, maar dan mag ook bij een spel als dit. Portal is een puzzelspelletje wat je lekker op je gemak even speelt op een zondag. Het spel bestaat echter uit een bepaald aantal levels waarin puzzels zitten, nadeel hiervan is dat de herspeelbaarheid vrijwel nihil is doordat je de meeste puzzels al kent. Toch, deze flashgame moet iedere gamer gespeeld hebben!

Cijfer; 9.5

Linkje
http://portal.wecreatestuff.com/portal.php