~It is just a dream ~

Eternal Sonata opent waar een jong meisje genaamd Polka van een clif springt in de oneindigheid. Ze vraagt zich af of ze de juiste besslissingen heeft genomen en of het het nou allemaal waard was. Niet veel later ga je terug in de tijd en loopt ze met haar moeder over een veld vol bloemen.

~Magie betekent dat de dood snel volgt ~

Al snel kom je erachter dat Polka een ziekte heeft en dan zit je terwijl dit zich afspeelt ook nog eens in de droom van Chopin. Iemand die op dat moment zijn laatste droom droomt. Het kunnen gebruiken van magie betekent in deze wereld helaas wel dat al binnen enkele jaren volgt.

~Eternal Sonata een mooie droom van het begin tot het einde ~

Ik ga niet in op de gameplay, hoe het in elkaar zit of hoelang je erover doet. Wat ik in deze mini review wil duidelijk maken is dat Eternal Sonata je bij het begin pakt en je er vervolgens helemaal inzit. De grafische stijl en dan ook nog eens de muziek zorgen ervoor dat je je helemaal in de droom wereld van Chopin bevind.

~Metaforen~

Er zitten heel veel metaforen in de game. Zo zijn de mensen afhankelijk van een soort van stof die mineral powder heet, onbewust en bewust van de side effects blijven ze het gebruiken. Dingen die op korte termijn goed zijn of goed aanvoelen zijn op lange termijn misschien alles behalve goed.

~ Filosofische toer ~

Het spel bevat niet alleen het verhaal maar er zitten ook nog eens ontzettend veel filosofische zinnen in. De zin van het leven, de manier van leven , de manier waarop we onszelf en anderen beoordelen. Het wordt allemaal behandeld. Ik heb dit sowiso nog nooit in een game gezien, zoveel filosofie mar wel op een manier dat het ook weer geen overkill is. Verder wordt het allemaal erg leuk gebracht.

~Wat geschiedenis van Francois Chopin~

Het leven van Chopin wordt gedurende het spel ook nog verteld in tussen filmpjes. Het zijn dan fotos die je als achtergrond hebt begeleid met zijn stukken waar je ondertussen ook hoort hoe hij dingen aangepakt heeft.

~Het laat zich spelen als ~

Het laat zich spelen als een erg leuke rpg, maar het verhaal en alles eromheen maakt de gameplay ondergeschikt in de zin van dat het allemaal loopt zoals het moet lopen en je je er verder niet druk over maakt.

~ Eternal Sonata ~

Is naar mijn mening een verhaal en een game apart. Als je van een game houdt met een verhaal , een game die stof tot nadenken geeft en ook nog je muziek geschiedenis verrijkt dan is Eternal Sonata je ding. Ik ben niet ingegaan op de standaard gameplay etc , die kan je ook lezen bij de review van gamer.nl