Iedereen kent het programma dit was het nieuws wel. Dat programma op Nederland 1 waar ze satirisch en humoristisch met het nieuws omgaan. Ze maken leuke grappen over de oorlogen en zelfs grappen over kinderen gevangen in een kelder worden niet geschuwd. Wij gamers hier op gamer.nl hebben het over games, en hun over het nieuws. Dat wil ik graag zo houden, maar dat gaat lastig als er een game in het nieuws komt. Zoals gister toen ze beelden van GTAIV lieten zien en dan moesten de vaste hosts en de gasten raden over welk nieuws dit ging.

Een van de mannen begon te praten: ow dit ken ik! Dat is dat nieuwe spelletje. Grànd taft oto for. (zo sprak hij het uit, dat vergeef ik hem natuurlijk, maar ik raakte geiriteerd)

andere man: ja! Ook wel gezegd djee tee ai for (weer zo'n belabberde engels uitspraak).

Toen ging man 1 over het spelletje vertellen wat hij een keer in een speelgoed winkel heeft gespeeld: 'Ja dat speelt zich dan af in Parijs, dus dat is echt zo in DE lichtstad van de wereld'. Okay, dat gaat me te ver, GTAIV in Parijs..? nouja, ik vergeef het ze, maar het werd wel erg.

(ze lieten wat beelden zien van hoe iemand de game speelde en vanzelf sprekend wat mensen doodreed)

Ook een van de gasten was een voetbal vrouw, je weet wel, zo'n best knappe meid die met haar man is getrouwd voor de roem en het geld. Meestal met hoogstens 5 hersencellen.

Voetbal vrouw die man neukt met 3 hersencellen: 'oh my gosh!! Dit vind ik diep triest! Dat is toch niet goed!! Dat zet toch aan tot geweld en vechten enzo?! Want als je dit veel speelt dan ga je toch vanzelf denken dat dat vechten normaal is!'(wie is hier triest, je neukt een vent met 3 hersencellen).

Man 1 die beweerde dat het in Parijs afspeelt valt haar in de rede: 'Ach dat valt toch wel mee, ik ben er niet echt agressiever van geworden. Ik heb er zelfs wat aan gehad, want toen ik laatst zag dat iemand een scooter was aan het jatten, moest ik aan dat spel denken en begon ik opzichtig te bellen zodat de scooter dief weg rende.'

Voetbal vrouw kijkt een beetje bedaasd….

Vervolgens kapt de presentator de discussie af en gaat verder me de show. Ze hadden het goed, het nieuwsbericht ging inderdaad over djee tee ai for. Waarvan er verwacht word dat er komende week 6 miljoen exemplaren over de toonbank gaan.

Voetbal vrouw roept verontwaardigd: 'Dat vind ik echt triest!'

Ik hoop dat jullie mijn punt begrijpen, mensen die geen hol van games weten zitten het te veroordelen, terwijl ze zelf 5 hersencellen hebben en een vent met 3 neuken voor het geld. Ik weet niet waarom ze dit in het programma stopte. Wouden ze weer even zeiken over gewelddadige games..? Wouden ze hip proberen te doen en kozen ze daarom GTAIV uit..? want er gaan deze week waarschijnlijk ook 6 miljoen WC rollen over de toonbank maar daar hoor je niemand over.

Ik weet het niet, maar ik denk wel dat je voordat je dingen veroordeeld op zijn minst het zelf moet hebben gespeeld of gezien. En ik denk dat het kortzichtig is, heel kortzichtig, want toen zei jong was zeiden haar ouders dat ze agressief zou worden van de tv. Nou word dat van de games gezecht.

Ook denk ik dat je als nieuws programma het nieuws ook goed moet vertellen. GTAIV in Parijs..? Nee sorry. We zeggen toch ook niet dat de koude oorlog tussen Nederland en Australië ging? Als je iets als nieuws in een programma opneemt, met wat voor een rede dan ook, dus zelfs als het bedoelt was om te zeiken over het geweld. Dan nog ben je verplicht om de feiten goed te brengen, hoe mieren neukerig het ook klinkt.