Destroy all humans (DAH) 1 en 2 waren leuke games die weer eens wat anders deden. Je speelde namelijk niet als een mens die aliens moest vermoorden, maar als een alien die mensen moest vermoorden. Zijn naam is cryptosporidium of crypto. Hij is een inwoner van de planeet Furon, samen met zijn baas Pox. Zijn voornaamste doel op aarde is het verzamelen van furon DNA uit de hersenstam van de mens. Dit krijgt hij door een mens te vermoorden.

Nu is er een derde deel van de DAH serie uitgekomen op de Xbox 360 en de Playstation 3. Deze game heet Destroy all Humans: Path of the Furon. Waar deel 1 in de jaren '50 en deel 2 zich in de jaren '60 afspeelt bevind crypto zich nu in de jaren '70. Dit is uiteraard te zien in de kledingstijl van de mensen en de muziek die er gedraaid wordt.

Qua graphics zit dit spel op exact dezelfde lijn als zijn voorgangers. Dat wil zeggen dat de game er niet mooier uit ziet. Dit spel had net zo goed op de Xbox en ps2 uit kunnen komen. Soms zie je een mooi effect die je maar in weinig andere games ziet. Maar ook die zijn te verwaarlozen. Dit is een slecht punt van het spel maar het verpest niet de ervaring die je krijgt met deze game.

Ook de gameplay is nauwelijks veranderd. Het is nog steeds goed maar niet uitstekend. Het is een sandbox game waarbij in totaal 5 levels zijn. Hier kan je vrij tussen reizen. Natuurlijk moet je eerst dat level uitspelen voordat je er naar toe kan gaan. De levels verschillen veel met elkaar. Zo heb je de altijd zonnige "Sunnywood", de regenachtige "Belleville". In elk level zijn 5 tot 8 hoofdmissies, 2 tot 6 Oddjobs, een aantal challenges en dertig objecten die je kan vinden.

De stemmen van Crypto en Pox zijn weer door dezelfde personen ingesproken. Daardoor is het voor de DAH fans zeer herkenbaar. De gespreken kunnen meestal lichtelijk veranderd worden door een andere optie te kiezen. Hierdoor zegt crypto iets anders. Deze gespreken kunnen soms erg humoristische worden. De kwaliteit is ook goed, alleen de animaties die erbij zitten kloppen soms niet. Het komt wel eens voor dat de animatie stopt midden in de laatste zin. Dit kan soms irritant worden.

DAH had een mooi spel kunnen worden als de graphics beter waren en als alle bugs eruit waren gehaald. Jammer genoeg is dit niet gedaan door de ontwikkelaar en hebben ze een half product geleverd. Uiteindelijk is dit spel nog redelijk te spelen en als je een beetje doorzettingsvermogen hebt kom je er wel doorheen.