Het verhaal van Conan is absoluut niet diepgaand. Het gaat over een behoorlijk gespierde barbaar die per ongeluk ervoor zorgt dat een machtige, kwade en duistere tovenaar vrijkomt en verderf kan zaaien over het land Hyboria. Samen met A'Kanna en haar bemanning moet je Hyboria zien te redden van de kwade tovenaar. Hoewel ik het verhaal nogal globaal vertel, is het verhaal niet speciaal en diepgaand.

Grafisch is het spel dik in orde. De omgevingen zien er mooi uit, en de verschillende eindbazen zien er ook bruut uit. Wat wel jammer is, is dat sommige dingen in de omgevingen er afschuwelijk uitzien. Zo vind ik het water er belachelijk lelijk uitzien, maar ook wanneer je een schip moet beschieten met een ballista. Als je het schip tot zinken hebt gebracht zie je een animatie die er niet uit ziet. Soms lijkt het, of het spel niet helemaal af is. Maar tijdens je avontuur kom je in veel verschillende mooie omgevingen. Zo zal je vechten in een piratennest, de woestijn, creepy tempels met agressieve reuze apen en op nog veel meer plekken.

Het sterkste punt van het spel is zeker de gameplay. De controls zijn uitdagend voor beginners en veteranen binnen het genre. De controls zijn gemakkelijk aan te leren en worden zelden lastig. Maar de mensen die wat meer variatie willen hebben in hun gevechten, kunnen met hun ervaringspunten aanvallen kopen. Als Conan kun je kiezen uit een breed arsenaal aan wapens. Alle wapens worden onderverdeeld in 3 groepen. Je hebt Sword and Shield, Duel Wield en Two-Handed wapens. Wanneer je zwaard en schild gebruikt, ben je redelijk snel en heb je een goede verdediging en aanval. Als je 2 zwaarden gebruikt ben je super snel maar zijn je aanvallen minder effectief. Wanneer je 1 gigantisch zwaard hanteert zijn je aanvallen sloom en behoorlijk krachtig. Voor al deze wapens kun je erg veel moves unlocken.

Tijdens de gevechten spat het bloed letterlijk van je scherm af. Liters bloed zullen vloeien na de behoorlijk grove moves. Zo kan je iemand de lucht in werpen en hem dan doormidden hakken. Maar wanneer je een tegenstander zat bent kun je ook puur zakelijk zijn hart eruit trekken. Je kan op behoorlijk veel verschillende manieren iemand gruwelijk om het leven brengen. Veel van dit soort moves zijn verwerkt in quick-time events. Wanneer een tegenstander aanvalt en je blokt net op tijd, kun je zo'n aanval uitvoeren. Ook bij grote eindbazen moet je ze uitschakelen door middel van quick-time events. De quick-time events stoorden mij totaal niet. Integendeel, ik vond dat het best wel wat spanning met zich meebracht.

Tijdens je avontuur zal je veel verschillende tegenstanders moeten afslachten. Zo zal je het moeten opnemen tegen piraten, spooksoldaten, zombie's, vreemde indianen, Reuze apen die stenen werpen, een zandraak, een reuze octopus , een op medusa lijkend demon en een kwade tovenaar. Maar niet alleen kwaadwillende wezens kruizen jouw pad. Ook zul je topless chicks moeten redden die vastgeketend in heel Hyboria voorkomen. Wanneer je ze hebt gered zullen ze je proberen te verleiden. Maar ja als superheld heb je niet altijd tijd om te flirten. Je zal de wereld moeten redden.