Company of Heroes is een RTS die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is gemaakt door Relic Entertainment, dat eerder al Dawn of War maakte.

Het eerste wat mij op viel bij deze game is dat de graphics echt heel goed zijn. Het spel mag zich echt wel next-gen noemen. Toen ik Age of Empires 3 had gezien dacht ik dat dat mooi was, maar CoH is echt wel 2 keer zo mooi. Alles wordt goed in beeld gebracht: de shaders, schaduwen, modellen en voor al de ontploffingen. Bovendien kan ook alles kapot in het spel. Jammer kan ik dat allemaal niet zo goed spelen op mijn pc :(.

In het spel heb je een campaign, een skirmish mode en een multiplayer mode.

In de campaign kun je jammer genoeg alleen met de Amerikanen, maar in de uitbreiding die nog moet komen kun je met de Duitsers en met de Britten.

De campaign speelt zich helemaal af in het Normandië van 1944, dus zijn ze wel gedwongen om de campaign met D-Day te starten. De campaign is goed uitgewerkt met in-game filmpjes en ook nog een soort van tekeningen, die met behulp van computer animaties een beetje tot leven worden gebracht. Dat is best origineel.

Het resources vergaren gaat zo: je bent op een land dat verdeeld is in een aantal gebieden, elk met een verschillende soort resource: Manpower, Munition en Fuel. Manpower is de hoofdresource, die je altijd gebruikt om eenheden en voertuigen te maken. Munition gebruik je meestal voor upgrades en Fuel voor voertuigen. Als je zo'n gebied inneemt, krijg je een steeds betere stroom aan grondstoffen. Dit vind ik heel goed werken.

Wat nog een klein pluspunt is is dat het spel echt het tegenovergestelde van censuur is (dus niet van dat EA gezeur). Je soldaten schelden er echt op los:

"Take that, Kraut fucker!" Dus het geluid is ook van hoog niveau.

Als je het spel wilt kopen zal ik je wel aanbevelen de campaign helemaal uit te spelen. Wat wel jammer is is dat de skirmish wel wat minder spelplezier levert maar toch wel de moeite waard is.