terwijl ik geen torpedo's meer heb jaagt een vijandelijke destroyer op mijn laatste onderzeeër. De door hem gedropte Depth Charges ontploffen gevaarlijk dicht bij mijn onderzeeër die beetje bij beetje schade neemt. Flink in de minderheid ben ik gedoemd op omhoog te gaan. Zonder torpedo's zijn de enigste wapens die ik nog heb een artillery gun en een AA-gun. De onderzeeër komt omhoog en terwijl de Destroyer zijn wapens in de juiste positie zet, mik ik op zijn zwakke plek en haal ik de trekker over. De ooit zo krachtige Destroyer brand nu weg. Het gaat hier over Battlestations: Midway. Battlestations: Midway is strategie game met de mogelijkheid om de controle te nemen over iedere unit. De game zelf speelt zich af tijdens de Pacific Campaign.

Het verhaal begint tijdens de aanval op Pearl Harbor. De speler neemt de rol over van Henry Walker, bestuurder van een PT boot tijdens Pearl en met een armada van schepen tijdens Midway. Hoewel je in het begin van de game niet zou verwisellen van voertuigen. Battlestations: Midway begint pas echt nadat je 1/3 van de game hebt gehaald want vanaf dat moment word je vloot groter en krijg je meer mogelijkheden om de Japanse vloot te vernietigen. Stuur je een dozijn Torpedo jagers op een vijandelijk schip of stuur je er een Cruiser op af met een groepje vliegtuigen die lucht aanvallen moeten tegen houden? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je het als schaken moet zien, welke zet maak ik en wat kan ik hierop verwachten? Waarneer moet je aanvallen en waarneer terug trekken, natuurlijk vergt dit wat tijd om helemaal onder de knie te krijgen.

Zelfs na een saaie en irritante tutorial is er nog steeds veel te leren. Je leert snel hoe je Fighter escorts mee moeten sturen of Bombers in grote groepen kan sturen zodat je meer kans hebt om je target te raken. Als je gebruik maakt van een onderzeeër kom je er snel achter hoe je op het juiste moment moet duiken en weer omhoog komen voor een suprise attack. De Single player is een echte training mode voor waarneer je online gaat. De spanningen vliegen ervan af waarneer er ruim 100 eenheden over je scherm heen vliegen en varen. Meestal bestaan de objectives uit vernietig bepaalde Carriers of bepaalde gebouwen op eilanden zoals havens of vliegvelden. De game kan met maximaal 8 spelers worden gespeeld, 4vs4, Japan tegen Amerika. Waarneer je met 8 spelers start kan iedere speler zijn eenheden krijgen die hij het beste kan gebruiken. Als er iemand in het team zit die een meester is met vliegtuigen, laat je ze door hem besturen. Natuurlijk speelt bij deze game teamwork dus een grote rol en is het vaak handig om een headset te hebben. Hoewel het leuker is om 1vs1 te doen omdat je dan de hele vloot in je bezit hebt, is het natuurlijk altijd gezellig een potje met wat vrienden te spelen.

Zoals iedere game heeft ook Battlestations: Midway te kampen met minpunten. Rond deze periode nu steeds meer games de ware kracht van de 360 laten zien zoals Gears of War of Rainbow Six: Vegas, zien de graphics er van Battlestations: Midway er redelijk uit. Op sommige momenten heb je beeldschone graphics terwijl de 3 minuten later grote framedrops hebt. De moeilijkheidsgraad kan gezien als een pluspunt en een minpunt. Sommige mensen zullen de moeilijkheidsgraad zien als een daadwerkelijke uitdaging terwijl sommige mensen gelijk afhaken omdat het te ingewikkeld is, maar waarneer je eenmaal de game snapt is het een fantastisch spel.