Ikzelf ben een groot Resident Evil fanaat. Ik begon de serie te volgen bij deel vier, op mijn gamecube. Nadat ik dit briljante spel een stuk of tien keer uitspeelde, besloot ik me maar eens te gaan verdiepen in de Resident Evil reeks. Bijna alle delen van de serie konden mij ondanks de datum waarop zij zijn uitgekomen, goed boeien. Wat wel opvalt is bijvoorbeeld de grote verandering van deel 4 ten opzichte van andere delen. Vernieuwingen, daar staat de Resident Evil serie sowieso bol van, er is eigenlijk geen enkel spel dat een kopie is van een ander. Maar..

Resident Evil 5 lijkt in principe ongelofelijk veel op zijn voorganger Resident Evil 4. Ok, de graphics zijn weer van een nog hoger niveau, maar verder? De gameplay in de demo was hetzelfde als die van deel 4. Wapensysteem, Herbs, alles werkt nog bijna exact hetzelfde. Zonde? Nee, natuurlijk niet. Deel vier was briljant, never change a winning team. Maar ook dit klopt niet, want het winnende team kan niet altijd blijven winnen. Zo ook geld dit voor RE5. Na de demo een paar keer uitgespeeld te hebben bleef ik achter met het gevoel, dit is resident evil 4 in een ander jasje. Het wekte mijn passie voor de serie weer op, maar vergrootte niet mijn verlangen in deeltje 5, wat ik wel graag zou willen.

De setting in Afrika is natuurlijk tof, wie wil nou niet een paar zombies afknallen? Samen met je maatje, want deze game speelt iedereen natuurlijk co-op, gaat dit leidden tot uren vermaak. Uren? Ja, meervoud. Terecht in meervoud? Vergeleken met deel 4 zeker niet, de speelduur schijnt 7.5 uur te zijn. Dit vind ik schandalig voor een game die zo erg voortborduurt op zijn voorganger, een extra lang en diepgaand verhaal lijkt mij op zijn plaats?

Ik hoop natuurlijk dat dit schrikbeeld geen werkelijkheid gaat worden, want dan zou de game gewoonweg een teleurstelling zijn voor mij. Het feit dat ze met deel 6 weer gaan vernieuwen terwijl 5 in ontwikkeling is, klinkt mij ook niet goed in de oren. A.u.b., bezorg mij een goede game?!

De stelling is: Resident Evil gaat te veel op zijn voorganger lijken en stelt daar een te kort verhaal tegenover.

Open de discussie!