Burnout Paradise is de allereerste Burnout-game van EA en Criterion die speciaal gebouwd is voor de Next-Gen Consoles. Burnout Revenge was weliswaar uitgebracht voor de 360, en dat was een spektakel, maar Burnout Paradise doet er een schepje bovenop door het Burnout-fenomeen te revolutioneren. Met een open stad en vele online functie belooft deze Burnout-game fans omver te blazen.

Deze preview is gebaseerd op de demo op de Playstation 3 en de Xbox 360.

Het allereerste wat opvalt is natuurlijk de graphics: vanaf het eerste moment dat Paradise City in beeld komt kijk je je ogen uit. Een volledige stad met zon, zee (daar niet inrijden) en strand, maar als je wat beter kijkt zit er heel wat Burnout-goedheid in verstopt. Je krijgt eerst een Learners Permit: een rijbewijs dat je toestaat de hele stad op stelten te zetten. Je kan met een (Xbox Live) USB Camera een foto maken voor op je rijbewijs, maar dit is niet noodzakelijk en best wel overbodig. Dan krijg je een auto. Meer een rammelbak. Maar, hij doet het prima, blijkt het als je op de RT (R2) drukt.

De zon in je kanes en het geluid van de overtoerende motor is al genoeg om een Burnout-fan enthousiast te krijgen. Probeer de A (X) maar eens in te drukken. Je hebt echt het gevoel alsof je door een stad scheurt met toeterende auto's en ongelofelijk gedetailleerde voorwerpen. Zelfs het crashen is een genot voor het oog; het is een echt spektakel als de game overgaat in een soort scène van een film waarin elk onderdeel van je auto aandacht krijgt als deze van de body af scheurt en denderend op de grond pleurt.

Verder is Burnout nog gewoon Burnout: ramps laten je vliegen, gekantelde ramps geven je een mooie draai in de lucht en hoe sneller, hoe harder de crash. De auto's zijn snel, en met boost ga je sneller. Je kan heel wat hebben, maar keihard tegen een muur aan dan weer niet. Het gaat allemaal om risico nemen en daar is niks aan veranderd in Burnout Paradise.

Je hebt drive-throughs in de grote open stad om je te fixen, je een mooi nieuw kleurtje te geven of om een lading boost te geven. Je hoeft er alleen doorheen te rijden dus er zijn geen laadtijden of stops voor nodig. Je kan je kleurtje niet zelf kiezen, dat is wat minder, maar het maakt mij niet zoveel uit welke kleur mijn auto is.

http://www.konzole-slovenija.com/ksi_slikec/novice/2007-09-06_burnout1.jpg/img]

Het online gedeelte is prachtig: met een druk op het pijltje rechts zit je in de online lobby en kan je kiezen om je vrienden te zien, een lobby automatisch te enteren of zelf een spel te starten. Het is geweldig en het duurt niet langer dan 4 seconden voordat je aan het cruisen bent met 3 andere players in Paradise City. De beheerder van het spel kan kiezen voor challenges, bijvoorbeeld een bepaalde tijd lang boosten of teamwork, zoals barrel-rolls maken over 2 andere auto's. In de demo kan je met 4 mensen online, maar het spel zelf belooft 8.

[img=http://www.hotwire3d.com/press/electronicarts_09182007.jpg]

Burnout Paradise belooft een fantastische setting met 70 verschillende auto's, een verfijnd online gedeelte en het beste van de Burnout-series tot dusver. Het is afwachten tot 24 Januari of het hele spel net zo geweldig is als de demo. Ik raad iedereen een ticket naar Paradise City aan!