Okay dit is belangrijk: Dit is geen review of preview van de games in kwestie, dit zijn reviews van de DEMO'S van de games.

Iedereen kent ze wel, Demo's. Ze zijn handig om een eerste indruk van een game te krijgen, het is pure reclame maar bovenal: gratis fun =D

Hieronder volgen een aantal reviews van Demo's, over hoe goed ze erin slagen om je een idee van een game te geven en hoeveel fun ze zijn op zichzelf.

Skate

Deze demo is ongeveer 1 Gig. De demo bestaat uit een tutorial hoe je de tricks moet uitvoeren. Bij een heleboel games skip ik die door maar bij skate heb je die tutorial wel echt nodig.

De demo geeft een goed idee van wat de game skate inhoud. Voor de rest geeft hij je ook voor een demo veel vrijheid. Geen beperkingen kwa tricks of tijdsbeperkingen. Je hebt 1 skatepark tot je beschikking waar je de tutorial in volgt en later vrij in kan skaten. Er zijn her en der wat opdrachtjes die je kan uitvoeren.

Ik heb deze demo bij elkaar nou al anderhalf uur gespeeld, gewoon omdat het vrijskaten leuk is en omdat je filmpjes op kan nemen (ja ook in de demo =D)

skate demo krijgt 5 sterren van de 5 (mijn demo rating systeem:P)

Shadow run

c.a. 1gig

Deze demo bestaat weer uit een tutorial die je uitleg geeft over de nieuwe krachten en wapens. Het wapen principe is een beetje achterhaald (kijk:D als je schiet dan word de accuraatheid minder:D:D) maar de uitleg over de krachten heb je wel echt nodig.

Er zitten ook bots in de demo verwerkt en je kan potjes spelen van ff 10 minuutjes. Leuke demo om tussendoor te spelen als je even wat afleiding wil.

In shadowrun zelf zitten wat oneffenheden zoals missende animaties. Die zitten vanzelfsprekend ook in de demo.

Shadowrun demo is een leuke demo waar je flink wat plezier aan kan beleven. mede dankzij de bots (waarom zitten die in bijna geen enkele shooter meer..?:S) kan je er lang plezier van hebben voor een gratis demo.

4/5 sterren

Def jem icon

c.a. 300mb

Ik dacht: lekker versus knokken gaat nooit vervelen. Gratis minstens een uur fun vanwege de arcade gameplay.

FOUT. Dit is zo'n demo met een tijdslimiet (die haat ik). Net als je lekker bent aan het winnen dan kapt hij ermee en zit je weer op het hoofdmenu.

Hij geeft wel een goed beeld van wat de game inhoud maar als demo is hij niet zo leuk.

2/5 sterren

Need for speed pro street

c.a. 300 mb

Jezus wat een kut demo (mods verwijder deze doc niet vervang kut maar als je het niet goed vind).

Het laat je 1 race spelen.. 1 race.. en dat is ook nog eens een sprint en veel te makkelijk. Je raced ze allemaal voorbij.. je bent in 2 min klaar.. en het geeft je niet echt een goed beeld van wat de eigenlijke game inhoud.

1/5 sterren

command & conquer 3

c.a. 1gig

Dit is een goede demo. Hij liet me zien wat de uiteindelijke game inhield en er was een korte tutorial inbegrepen die van pas komt als je nog nooit een RTS op de console hebt gespeeld.

De demo bevat 2 missies en online gameplay op 1 map.

De online mogelijkheden heb ik goed gebruikt en hebben mijn speeltijd voor deze demo op een dik uur gebracht.

Voor de rest is de 2e missie van de singleplayer vrij lang en kan je dikke fun aan beleven

5/5 sterren

Deze ratings zeggen niks over de uiteindeljke game maar over de demo's.