De Sims

Ik weet nog dat ik het eerste deel op de pc speelde jaren geleden, het was super leuk om deze simulatie game te spelen. Eerder speelde ik spellen als Roller Coaster Tycoon en Zoo World maar niks kon tippen aan de Sims. Je moest ontzettend veel regelen, je sim moest op tijd naar bed en hij moest ook op tijd naar zijn werk gaan. Dit was vrij lastig allemaal, er moest zoveel gebeuren en de dag ging zo snel voorbij. Je sim kon zich makkelijk verslapen en als dat drie keer gebeurde, dan werd hij ontslagen en dan moest hij een andere baan zoeken. Het spel beloonde je als je dingen goed aanpakte. Ik had na een tijdje een succesvol gezien waarbij beiden werkten ik producten had waardoor ze niet lang hoefden te slapen en waarbij ze ook nog eens vrolijk op stonden. Het duurde niet lang voordat mijn Sims ook veel sociale contacten hadden en konden solliciteren voor nog betere banen.

De expansions

De sims 1 & 2 waren mede zo leuk door de verschillende expansions. Voor de Sims 1 had je onder andere de Sims het rijke leven maar je had ook expansions die wat meer gericht waren op de sociale interactie. Ik heb leuke expansions gekocht waarbij de Sims konden daten, konden shoppen of andere leuke dingen tot hun beschikking hadden. Via een klein bedrag kon ik soms ook nog items kopen via steam. Heerlijk toch dat je spel zo goed wordt geupdate en dat je steeds voor weinig geld extra dingen kan kopen. Bij de Sims Hot Date kon ik mijn sims in nieuwe outfits laten rondlopen. Mijn sims moesten dan wel weer zichzelf omkleden voor dat ze naar het werk gingen wat voor mij weer wat micro management met zich mee bracht.

De Sims 3

Dat wordt helemaal genieten, betere graphix en een betere ai. Het is verder ook bekend dat er celebrity sims in zitten. Ik kijk er dan ook al naar uit om mijn Sims bijvoorbeeld te laten bellen met Elisha Cuthebert of de nieuwste James Bond. Het is verder ook al bekend dat er weer veel leuke expansions komen voor de Sims, we moeten denken aan de Sims gaan sporten, en de Sims vermaken zich in een Kuuroord. Ik twijvel nu nog wel over mijn pc, de nieuwste Sims game komt met een nieuwe engine en verbeterde ragdols. Dit zal betekenen dat ik ook een krachtigere pc nodig heb. Zodra de Sims 3 uit is zal een recensie snel volgen. Houdt de userdocs dus in de gaten.