Wild western games zijn in amerika veel populairder dan in europa en azië. Als in nederland een western game uitkomt word er veel minder naar uitgekeken dan naar andere fps. Dit vind ik niet kloppen.

Graphics.

Call of Juarez (coj) is een game met prachtige graphics. Je hebt wel een bakbeest van een pc nodig om daar volop van te kunnen genieten maar met de instelingen wat lager is hij ook nog mooi.

Het verhaal.

Het verhaal gaat over een indianen jonge die ervan word beschuldigd zijn ouders te hebben vermoord. Dit is niet waar en de jonge indiaan moet zijn onschuld bewijzen doormiddel van spanende missie's met behulp van zijn zweep en sluipen. Zijn missie's zijn dan ook meer stealth gebaseer

In de andere helft van het verhaal speel je een priester die zijn werk ervan heeft gemaakt de jonge indiaan billy te vangen. Dit geeft de game wel iets speciaals. De ene helft sluip je en probeer je uit de handen te blijven van die priester en de andere helft jaag je op de indiaan die zijn ouders zou hebben vermoord.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de missie's met de priester omdat ik nou eenmaal meer van schieten houd dan van stealth. Bij deze missie's heb je ook een vrij groot arsenaal aan wapens van de gemiddelde colt tot de eerste machine geweren (een soort miniguns op statief). Je kan van de kleine handwapens 2 bij je dragen waarvan je er eentje met de linker en eentje met de rechter muisknop afvuurt. Dit is niks nieuws maar het werkt gewoon prima.

In de preview versie (die te downloaden is op download.com) kan je aan het begin kiezen tussen een missie met billy de indiaan of met de priester. Ik weet niet of de uiteindelijke versie ook zo werkt of dat je dan gewoon persee om de beurt met ieder personage moet spelen.

Ik hoop meer te weten bij de review versie die ik denk ik binnen kort ga kopen