Two Tribes begon ooit in Harderwijk en is nu gevestigd in het altijd gezellige Amersfoort. Bekendste game van de studio: Toki Tori, het gele kuiken dat zich keer op keer door ingewikkelde puzzels moet zien te waggelen. Daarnaast timmert de studio druk aan de weg met onder meer RUSH, Swap This! en is het bezig met een overzetting van Ronimo Games’ Swords & Soldiers naar iPad en iPhone. En niet heel lang geleden deed het mee met de Portal 2 Alternate Reality Game. We spreken kort met Collin van Ginkel, lead designer bij de studio.

Gamer.nl: En, is het nog leuk om games te maken in Nederland?
Collin van Ginkel:
Het is heerlijk! Er veranderde voor ons vrij weinig in Nederland de afgelopen jaren, behalve dat we uiteraard verhuisd zijn naar het midden van het land. We maken nog steeds games voor een wereldwijde doelgroep. Wat dat betreft kunnen we net zo goed op de maan zitten.

Hoe is jullie laatste game/project eigenlijk ontvangen, zowel in Nederland als het buitenland? Iets van geleerd?
Onze games verkopen in Nederland statistisch gezien beter. In de meeste gevallen verkopen we in Nederland meer games dan bijvoorbeeld in Duitsland, terwijl dat echt een veel grotere markt is. We worden best blij van de Nederlandse support!

Houden jullie andere studio's in Nederland in de gaten om te zien hoe het met hen gaat?
Je kent elkaar en komt elkaar tegen op feestjes en beurzen. Uiteraard houden we andere Nederlandse studio's in de gaten, maar dat is niet om dat we ze als concurrenten zien maar meer als soortgenoten. Het is altijd interessant om in de gaten te houden wat er binnen de Nederlandse game-industrie gebeurt.

De zomer is in volle gang. Tijd voor rust of hard aan het werk aan de volgende titel? Kunnen jullie daar al iets over vertellen?
Werken, werken en nog eens werken. De volgende titel die uitkomt is Swords & Soldiers voor de iPhone en iPad, maar daar zijn we inmiddels mee klaar. Ondertussen zijn we erg hard aan het werk aan de game EDGE. Deze game komt voor PC en Mac via Steam. Verwacht daar binnenkort meer over te horen!

Je gaat op vakantie en neemt vijf games mee. Welke games?
Pfffft, vijf? Dat is teveel. Ik zou zeggen Zelda 3DS, Toki Tori iPad en Swords & Soldiers iPad.


Gamer.nl zomermodus: Dit artikel valt onder de Gamer.nl zomermodus. Elke werkdag verschijnt er een andere rubriek om het goede weer en de magere release line-up van games tegen te gaan. Elke woensdag: de Zomerronde, waarin we verschillende Nederlandse ontwikkelaars vragen waar ze mee bezig zijn.